MAN DigitalServices, viitorul în managementul flotelor

Prin lansarea noii divizii MAN GroupServices, producătorul german oferă servicii digitale personalizate și aplicații exclusiv pentru vehiculele sale.

MAN DigitalServices este parte a RIO, platforma logistică bazată pe cloud. Aplicațiile MAN DigitalServices sunt concepute în mod expres pentru a fi funcționale, potrivite pentru operațiunile de zi cu zi și extrem de ușor de utilizat.

Digitalizarea, gestionarea eficientă a flotei și conectarea universală sunt elemente esențiale în ceea ce privește competitivitatea pe termen lung a companiilor de transport. Aici, MAN DigitalServices își poate sprijini clienții printr-o gamă continuă de servicii digitale perfect adaptate la vehiculele MAN, ajutând la urmărirea și optimizarea tuturor factorilor care contribuie la costul total al proprietății (TCO).

Ce oferă această platformă?

– MAN DigitalServices oferă o gamă largă de aplicații pentru gestionarea durabilă a flotei.

– Servicii digitale inteligente ce fac flotele moderne mai rentabile și mai ecologice.

– Această soluție de conectivitate pentru industria de transport folosește hardware-ul RIO Box (standard pe toate noile camioane MAN Euro 6), putând fi utilizate funcțiile digitale de bază ale MAN Essentials, în mod gratuit, după înregistrarea pe platforma RIO.

Aplicațiile platformei

La categoria dedicată managementului de flotă avem:

  • MAN Essentials – unde sunt disponibile informații despre vehicul, precum locația sa, viteza curentă, kilometrajul, viteza medie și greutatea, precum și o analiză a consumului de combustibil (pot fi aflate, astfel, informații vechi de până la 10 zile).
  • MAN Advance – permite controlarea întregii flote, de la Status Monitoring și evaluarea curselor, la analize de tendințe. Această extindere este disponibilă prin magazinul online MAN Marketplace (cu acest pachet, aveți acces la informații cu privire la autovehicule din ultimele 25 de luni).

Lucrări de întreținere:

  • MAN ServiceCare – este un instrument proactiv pentru gestionarea întreținerii flotei. RIO Box livrează toate datele legate de întreținere ale vehiculului către MAN ServiceCare. Utilizatorul și service-ul MAN primesc, în mod automat, informații despre intervalele de service, sau despre necesitatea înlocuirilor componentelor uzate, în viitorul apropiat.
  • MAN Maintenance – Programări la service și alimentări planificate în mod fiabil. Folosind Cloud-ul, se oferă acces permanent la informații precum termene ale inspecțiilor periodice, nivel de combustibil, de ulei sau nivelul lichidului de parbriz, dar și starea plăcuțelor de frână.

Performanța și asistența șoferului:

  • MAN Perform – este instrumentul care măsoară potențialul de performanță al șoferilor, generând rapoarte și analize ale stilului de condus, oferind sfaturi despre cum ar putea fi îmbunătățit acesta, cu scopul de a obține un stil de condus mai economic.
  • MAN Compliant – arhivează automat datele camioanelor din flotă și permite utilizatorilor să descarce, automat, toate datele de pe tahograful digital al vehiculului (cardul șoferului la fiecare șapte zile, unitatea de stocare la fiecare 30 de zile), indiferent unde se află. Anterior, acest lucru a fost posibil numai în prezența camionului, eventual la sediul firmei. Aceasta are, de asemenea, o funcție avansată, care poate fi utilizată pentru a stoca, analiza și gestiona datele de până la 25 de luni, în conformitate cu perioada de doi ani prevăzută, în mod legal, în care companiile de transport trebuie să păstreze datele.
  • MAN Driver – menită să simplifice și să digitalizeze munca șoferilor dar și a managerilor de flotă, transmițând către aceștia din urmă posibile lipsuri sau daune identificate înainte de pornire. Totodată, aplicația explică, pe scurt, funcțiile martorilor din bord și ale butoanelor.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.