PALL-EX. Nou hub logistic, la Sibiu

Pall-Ex România a investit 6 milioane de euro într-un hub modern de logistică, prin intermediul căruia vor putea fi operați anual peste 1 milion de paleți, în condițiile în care o parte importantă din marfa aflată în sistem cross-docking nici măcar nu va mai atinge podeaua.

Noul terminal, inaugurat la jumătatea lunii aprilie, la Sibiu, are o suprafață de aproximativ 6.000 metri pătrați și 24 de porți, ceea ce înseamnă că se pot încărca și descărca 24 camioane simultan. Mai mult, suprafeței din interior i se adaugă și parcarea de 3.000 metri pătrați, destinată exclusiv camioanelor care așteaptă să fie încărcate sau descărcate, pentru o și mai bună operativitate.

Proiectul este unul de amploare pentru Pall-Ex România, investiția totală în proiectarea, construcția și dotarea terminalului depășind 6 milioane de euro. „Acum opt ani, am pornit în această călătorie cu 16 membri”, a declarat, în cadrul festivității de deschidere a hub-ului de la Sibiu, Danor Ionescu, CEO Pall-Ex România. „În prima seară, am operat 180 de paleți, iar acum facem 3.000 pe noapte, ajungând la 60.000 pe lună. Astăzi, deschidem o nouă etapă a activității noastre; aici ne permitem să creștem mai mult. De la cei 2.000 de paleți pe care îi operam, pe noapte, la Sibiu, acum putem ajunge la 3.500 și avem o opțiune de extindere pentru încă aproximativ 2.000 mp, pentru a atinge un total de 4.200-4.500 mp. De asemenea, timpul de încărcare și descărcare a camioanelor scade de la 7 la 5 ore.”

Danor Ionescu

Danor Ionescu, CEO Pall-Ex România: „Investim în continuare în tehnologie, strategia noastră este de a implementa aplicații digitale care vin în întâmpinarea clienților: Client Plus, CRM, TMS,, care ne vor permite să urmărim vehiculele, track&trace live, pentru ca fiecare client, fiecare operator, fiecare membru să poată vedea unde sunt mașinile și când ajung la destinație”.

Concept unic

Designul noului hub de la Sibiu este o combinație de drive-through cu porți pe laterală, un sistem unic la nivel European. Există câte 12 porți pe fiecare latură, ceea ce permite încărcalocul depozitului. „Estimăm ca 30-35% din marfă să nu mai atingă podeaua, fiind descărcată din camion și mergând direct către camionul de destinație. Aceste lucruri se transformă în viteză, calitate și siguranță”, a subliniat Danor Ionescu. „Hub-ul acesta ne ajută să livrăm calitate, o promisiune pe care am făcut-o celor peste 13.000 de clienți care au testat sistemul, dintre care 4.000 sunt activi”. Hub-ul de la Sibiu va facilita și serviciile internaționale. Camioanele vor veni aici direct din Italia, Franța, Spania și vor pleca spre alte destinații externe. De asemenea, va fi legat cu alte hub-uri europene – Bologna, Barcelona, Manchester, Paris.

Obiectivele investiției în noul hub de la Sibiu:

  • livrare la timp;
  • livrare mai devreme;
  • calitate în manipulare;
  • evitarea posibilelor erori de rutare;
  • reducerea cu două ore a intervalului de timp ore între sosirea primului camion și plecarea ultimului camion;
  • creșterea volumului de marfă și a numărului de membri deserviți.
Jonathan Diamantino

Jonathan Diamantino, administrator Zacaria Investments, dezvoltatorul partener Pall-Ex România: „Discuțiile privind proiectarea acestei locații au durat un an și jumătate și s-au finalizat în aprilie 2018. Exact un an mai târziu, puteți vedea rezultatul muncii noastre”.

Un spațiu gândit pentru soluții

Noul hub găzduiește, de asemenea, și sediul central al companiei. Angajații Pall-Ex se vor bucura de un spațiu de birouri modern, cu multe facilități, în a cărui amenajare s-a ținut cont de conceptul de muncă colaborativă, în care oamenii sunt încurajați să interacționeze cât mai mult și să găsească soluții împreună.

Pall-Ex operează după un model inovator de business, astfel că, lucrând în cadrul unei rețele cu transportatori si distribuitori locali, livrează mărfuri paletizate în 24-48 ore, pe întreg teritoriul României. Promisiunea companiei, de a livra nu doar mărfuri paletizate, ci și promptitudine, este de peste 98,5% din cazuri, aceasta fiind rata de livrări la timp a companiei Pall-Ex România.

Totodată, compania deține și cea mai întinsă rețea de depozite a unei companii de logistică autohtone, având 38 de locații în țară. De la lansarea pe plan național, din 2011, și până în prezent, Pall-Ex a transportat peste 2 milioane de paleți în România și își propune ca, odată cu lansarea noului hub, să ajungă la peste 2,7 milioane de paleți până la finalul anului.

Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.