Uber Freight, în Europa

Uber Freight a anunțat recent că își extinde operațiunile în Europa, la doi ani după lansarea în SUA, având convingerea încă de la început că logistica transportului de marfă este o industrie globală și o parte integrantă a economiei mondiale. Prima țară aleasă este Olanda, unde transportatorii și șoferii locali își pot rezerva și muta încărcături cu Uber Freight. Operațiunea va fi extinsă în viitorul apropiat în alte părți ale Europei.

“Când am lansat aplicația Uber Freight în S.U.A., am introdus prețuri transparente, plăți rapide și posibilitatea transportatorilor și șoferilor de a rezerva o încărcătură cu doar câteva butoane. Într-o industrie în care petrec nenumărate ore și apeluri telefonice pentru a negocia și rezerva o încărcătură, tehnologia noastră a fost adoptată rapid. Astăzi, avem o rețea robustă de transportatori și șoferi care folosesc Uber Freight pentru a-și dezvolta afacerile și a deplasa mărfurile în întreaga țară”, precizează Uber Freight.

Pe partea expeditorului, Uber Freight oferă acces instantaneu la rețeaua sa vastă de transportatori și conducătorii auto prin intermediul unei platforme intuitive, permițând operatorilor de orice dimensiune să genereze cotații în timp real, să liciteze o încărcătură cu doar câteva clicuri și să urmărească expedieri de la pickup la drop-off. Această simplitate și transparență le permit expeditorilor să transfere mărfurile la scară și cu o viteză care anterior nu a fost posibilă.

“Prin eliminarea unor bariere între transportatori și expeditori și prin crearea unor modalități mai bune pentru ca aceștia să colaboreze, ne propunem să unim industria spre un viitor mai eficient și mai transparent, unul care să fie benefic pentru toată lumea”, mai arată Uber Freight.

Piața europeană a transportului de marfă este una dintre cele mai mari și mai sofisticate din lume, dar transportatorii și expeditorii se confruntă cu multe provocări similare cu cele din Statele Unite ale Americii. Uber Freight este de părere că piața europeană este extrem de fragmentată, cu transportatorii de dimensiuni mici reprezentând peste 85% din totalul fondurilor de transport și, ca și în SUA, este dificil pentru aceste întreprinderi mici să răspundă nevoilor de transport fără ajutorul tehnologiei.

“Extinderea Uber Freight în Europa reprezintă un prim pas important, pentru a aduce viziunea noastră într-o piață de transport de mărfuri eficientă și transparentă pe scena internațională. Pe măsură ce creștem, ne vom strădui să fim un partener de încredere pentru transportatorii europeni, expeditorii și toți cei care lucrează pentru a construi un viitor luminos pentru industria logistică europeană”, promite Uber Freight.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.