Voluntari în campania CFR Călători ”Trenuri curate – călătorii minunate”

În cadrul campaniei de curățenie Trenuri curate – călătorii minunate, CFR Călători se bucură de sprijinul unor echipe de voluntari care merg prin trenuri, transmit călătorilor mesajul nostru și fac lobby printre aceștia pentru menținerea curățeniei.

În același timp, verifică nivelul de curățenie și semnalează situațiile care necesită îmbunătățiri, încearcă să afle care este atitudinea personalului feroviar față de publicul călător, dar și care sunt principalele nemulțumiri privind călătoria cu trenul.

Andrei Trifu, unul dintre voluntari, spune: „Am ales să fiu voluntar în campania CFR Călători. Și nu sunt singurul! Încă din copilărie am fost pasionat de sistemul feroviar și de călătoria cu trenul, care poate fi o experiență frumoasă, haioasă, caraghioasă sau dimpotrivă… Vi s-a întâmplat să porniți în călătorie pe nepusă masă, fără niciun plan prestabilit? Mie DA. Așa am pornit spre Timișoara – orașul meu de suflet. În Lugoj, am avut ocazia de a saluta din mers, de la fereastra vagonului, o altă echipă de voluntari …”.

”Prin experiența de până acum, am avut ocazia să cunosc oameni noi … un lucru foarte interesant. Părerile sunt împărțite, unii sunt curioși cu privire la demersurile CFR Călători și la acțiunile noastre de voluntariat, alții ne privesc cu reținere. Cei mai receptivi sunt tinerii, cum era de așteptat. Sprijinul călătorilor pentru succesul unei asemenea campanii este esențial! A trece pe lângă gunoaie și a spune că nu e treaba ta e cel mai simplu. Prin puterea exemplului personal, dorim să schimbăm în bine experiența călătoriei pe calea ferată. Împreună putem spune NU gunoaielor, locul lor nu este în preajma noastră, ci în spațiile special amenajate. Îmi doresc și sper că implicarea mea și a celorlați voluntari să fie un prim pas spre călătorii civilizate pentru toți românii!”, adaugă el.

CFR Călători reamintește că pe toată durata campaniei de curățenie se desfășoară acțiuni de salubrizare/reparații generale. Detalii, pe www.cfrcalatori.ro/23568.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.