Page 51 - Revista ZiuaCargo ianuarie 2019
P. 51

Când apelezi la o
soluție telematică?
RB
sunt, însă, zonele în care rezultatele se fac simțite?
ăspunsul este simplu... ACUM... dacă vrei să deții un control real asupra activității și să scapi de o mulțime de probleme birocratice care, în multe cazuri, se pot traduce în pierderi de eficiență și,
chiar, în amenzi. WebEye oferă soluții apreciate deja în piață. Care
ineînțeles, totul pornește de la o promisiune cu adevărat interesantă: un control maxim
 al activității flotei auto. Cum? Funcțiile sistemului WebEye per- mit un control total asupra flotei și un management eficient din toate punc-
tele de vedere: financiar;
salarizare;
 taxe.
Se poate obține o privire de an-
Pot fi, astfel, evitate întârzierile generate de timpul de transport calculat greșit. Prin eDownload, se poate realiza des- cărcarea de la distanță a datelor taho- grafului, ceea ce aduce reduceri impor- tante de costuri.
care vor ajuta la un mai bun manage- ment al clienților.
  samblu asupra întregii activități, dis- punând, în același timp, de informațiile necesare pentru a interveni acolo unde este necesară optimizarea unor parametri de performanta, prin:
Foarte apreciată este soluția Truck Navigator, lansată recent, care oferă șoferilor toate informațiile nece- sare pentru a alege ruta optimă. Astfel, aceasta este stabilită de dispecer și transmisă șoferului, a cărui misiune este mai simplă, putându-se concentra asupra șofatului.
funcțiile și rapoartele asimilate rutelor, activității camioanelor;
Consumul de carburant nu mai are enigme
 foaia de parcurs; bustibil;controlul consumului de com-
Controlul consumului de combusti- bil continuă să fie o preocupare majoră pentru transportatori, care sunt, însă, din ce în ce mai atenți la detalii. Iar stilul de condus are un impact semnificativ în economia firmei. Prin utilizarea so- luției DrivingStyle cu sistem de notare, beneficiile se traduc atât în diminuarea consumului de combustibil, cât și în reducerea costurilor cu mentenanța. Analiza stilului de șofat și instruirea personalului dau, întotdeauna, rezultate, în acest context. Pentru un control total al consumului de combustibil, WebEye recomandă achiziția respectiv etalona- rea sondelor pentru rezervoare. De menționat că etalonarea se face prin golirea completă a rezervorului și ali- mentarea lui progresivă, cu cate 10 l de combustibil, până la stabilirea exactă a capacității rezervorului și definirea cât mai precisă a nivelului. Sistemul se potrivește în special flotelor cu activitate în străinătate, indiferent de tipul de transport, dar și oricărei companii care dorește un control maxim asupra com- bustibilului.
Pentru stabilirea rutei, dispecerul primește informații complexe, legate de trafic, tipul drumului, blocaje etc.
  alertele privind calendarul mentenanței camioanelor;
 prin funcția Driving Style, care îmbunătățește stilul de condus.
 Sistemul este utilizat atât de con- tabilitate, cât si de departamentele im- plicate în coordonarea flotei.
Serviciul este disponibil pe tele- foane mobile și tablete, într-un format ușor de urmărit.
Taxa de drum din Ungaria
O altă noutate, propusă, de cu- rând, în România, Ungaria și Polonia, este pachetul MyWebEye pentru ve- hicule cu greutate totală maxim au- torizată de pana la 3,5 t, o dovadă a faptului că acest segment de transport este suficient de matur pentru a primi o astfel de soluție.
Dar avantajele nu se opresc aici. Plata taxei de drum din Ungaria impli- că mai mult decât pare la prima vedere. Fără soluția WebEye dedicată acestui segment, nu dispui de libertatea de a alege traseul optim, pentru ca ești legat de traseul ales la intrarea în țară.
Poate, chiar, mai elocvent este studiul realizat, în cursul anului 2018, asupra unui eșantion reprezentativ de 100 de companii, clienți WebEye:
WebEye alege rutele în funcție de traficul de la frontieră, pentru a evita ambuteiajele.
De altfel, planificarea curselor poate fi mult îmbunătățită, prin intermediul funcției eControl, care furnizează in- formații în timp real despre timpul de condus rămas, respectiv timpul de repaus. Mai mult, în cazul în care s-a depășit timpul de condus admis, funcția alarmează imediat dispeceratul, putân- du-se evita amenzile și accidentele cau- zate de depășirea timpului de condus.
66% dintre participanții la in- terviu au declarat că implementarea soluțiilor telematice la nivelul flotei a influențat pozitiv activitatea companiei, în sensul unei mai bune planificări a curselor auto.
  Produse noi
38% dintre respondenți au constatat reducerea consumului de combustibil.
WebEye dezvoltă, în permanență, funcții noi, precum Scanner-ul, Route Sending sau aplicația pentru mobil,
22% au menționat, la capitolul beneficii, scăderea costurilor cu între- ținerea mașinilor.
 ianuarie2019................................................................................................................................................ 49
În ce categorie crezi că te vei încadra?
  IT&C




























































   49   50   51   52   53