Page 55 - Revista ZiuaCargo ianuarie 2019
P. 55

WABCO
Telematică pentru
oFrice aplicație
Ca furnizor complet de sisteme, WABCO poate conecta camioane, trailere, partenerii de business și operatorii de flote, în timp real.
urnizorul dezvoltă și comercia- alți furnizori de software, care oferă transport din Europa operează flote lizează, via Transics, o compa- soluții precum planificarea expedițiilor, mici, de până la 20 de vehicule. Pentru nie WABCO, software, hard- optimizarea rutelor, programe de con- aceste flote, sistemele telematice ope-
ware și servicii pentru industria tabilitate, instrumente de raportare și rate de către un furnizor de servicii,
transporturilor, care includ sisteme avansate telematice și FMS și servicii pentru camion, șofer, trailer, încărcă- tură și managementul subcontractorilor. Cheia este consultanța individuală.
de diagnosticare.
Operatorii de flote trebuie să se
bazate pe cloud și internet, sunt, în special, interesante și eficiente din punct de vedere al costurilor. Opera- torul poate accesa cu ușurință datele vehiculului și le poate evalua prin inter- mediul unui browser web, cu parolă personalizată. Iar șoferul poate accesa aceste date prin intermediul unei aplicații de pe smartphone.
Material furnizat de către WABCO
La ce doriți să utilizați soluția
asigure că aleg o soluție deschisă, care să permită o integrare facilă ale soft-urilor unor terțe părți și care poate fi personalizată.
telematică?
Operatorii de flote trebuie să se
Ce soluție telematică este
  gândească în avans la funcțiile care le sunt necesare. În general, merită să in- vestești într-o soluție expandabilă mo- dular. Poate că unele companii de trans- port au nevoie, în prima fază, doar de funcții de bază, cum ar fi navigația, ur- mărirea mărfurilor și descărcarea taho- grafului, dar, pe măsură ce se dezvoltă, alte funcțiuni pot deveni importante.
cea mai potrivită pentru di- mensiunea flotei dvs.?
Ce date doriți să analizați?
Sistemele FMS sunt, deja, stan- dard pentru flotele de peste 50 de unități. Dar majoritatea companiilor de
 (Camion, trailer, șofer, marfă, subcontractor)
 Toate informațiile relevante despre camion, trailer, încărcătură pot fi vizua- lizate în timp real, pe un singur ecran. Sistemele mai complexe permit ca a- ceste informații să fie împărtășite cu colegii sau subcontractorii, precum și cu partenerii de afaceri.
Ce soluție vă sprijină cel mai
bine șoferii?
Computerele de bord instalate în
 cabina camionului și dispozitivele mo- bile, cum ar fi telefoanele smart, pot fi utilizate și combinate. Prin utilizarea unei aplicații pe telefon, șoferii pot realiza activități specifice, cum ar fi scanarea de coduri de bare, încărcarea de imagini, stocarea feedback-ului din partea clientului sau raportarea incidentelor. Datele sunt sincronizate cu computerul de bord. În plus, informații relevante sunt transmise către dispecerat, prin inter- mediul software-ului din birou.
Astfel de soluții sunt recomandate pentru flotele ale căror șoferi lucrează cu diferite dispozitive și trebuie să schimbe frecvent vehiculele.
Este posibilă integrarea soft-
ware-ului unei terțe părți? Procesele logistice eficiente sunt posibile doar în cazul posibilității unei integrări între furnizorul telematic și
 ianuarie2019................................................................................................................................................ 53
  IT&C
PUBLICITATE



































































   53   54   55   56   57