Page 56 - Revista ZiuaCargo ianuarie 2019
P. 56

  Utilizarea sistemului IVECONNECT duce la reducerea consumului de combustibil cu un procent cuprins între 5 și 12%.
 IVECONNECT
MyIveco pentru
aOcces de oriunde
Lansat anul trecut, portalul MyIveco este un instrument gratuit pentru utilizatorii IVECONNECT, atât administratori de parc, cât și șoferi, care pot, astfel, accesa informațiile, cu ajutorul unui portal web care are și versiune optimizată pentru platforme mobile.
dată cu IVECONNECT, cli- enții Iveco beneficiază, în funcție de statutul lor, de nu-
 meroase avantaje, iar, acum, informa- țiile pot fi accesate de oriunde.
Administratorii de parc și mana- gerii companiilor de transport:
Accesul în MyIveco se poate face din birou sau de pe platformele
 mobile. Urmărirea în timp real a par- cului de autocamioane, cu informații despre trasee și poziționare tot în timp real. Beneficii: optimizarea distanțelor de „dislocare” (scade numărul kilome- trilor parcurși pe gol); câștigarea încre- derii clienților de transport, având, per- manent, informații privind poziția camionului.
în privința stilului de condus și a para- metrilor obținuți, în funcție de încărcă- tură și de gradul de dificultate al curse- lor, ceea ce reprezintă un instrument crucial pentru a face un training tar- getat pe ariile corecte.
    Alertarea în cazul abaterii unui vehicul de la un traseu prestabilit.
 Urmărirea consumurilor și a stilurilor de condus asigură reducerea costurilor, o dată cu examinarea ra- poartelor și reacționarea în consecință.
Urmărirea emisiilor: în condi- țiile de presiune pe emisiile de CO2 și o dată cu apropierea standardelor Euro 6 Step D, urmărirea emisiilor de CO2 devine foarte importantă. Pe baza rapoartelor, se poate ajunge la îmbu- nătățirea emisiilor, ceea ce ajută la obținerea certificatelor de CO2 Neutral pentru marile companii de transport. O dată cu aceste certificări, se va îm- bunătăți imaginea companiei, statutul acesteia într-o piață concurențială, îm- bunătățirea contractelor în desfășurare și eventuale facilitări în accesarea de fonduri UE.
îmbunătățirea stilului de condus, prin Fuel Advising, afișate în timp real, prin ecranul sistemului IVECONNECT – perfect pentru șoferii la început de carieră, care mai necesită sfaturi.
  Prin IVECONNECT, se poate urmări evoluția unui șofer/autocamion
În ciuda trainingului inițial și a unei perioade de probă (eventual, alături de un șofer cu experiență sau un instruc- tor Iveco), șoferii noi au tendința să uite sfaturile primite, la scurtă vreme după ce se urcă singuri la volan. Ast- fel, sistemul are grijă să le arate unde greșesc, ajutând la conturarea unui stil corect de condus, încă de la bun
  Negocierea noilor contracte și a KPI-urilor în conformitate cu perfor- manța pentru emisii.
început.Configurarea informațiilor afi- șate în legătură cu stilul de condus – util pentru șoferii cu experiență, care doresc să perfecționeze stilul de con-
  Pentru șoferi:
Configurarea traseului optim
dus. Compararea rezultatelor cu alți colegi – motiv de mândrie și de motivare pentru șoferi.
 direct prin interfața de infotainment, ținând cont de: greutate, lungime, cu efecte pozitive la consum, emisii – un beneficiu major pentru șoferii patroni.
Accesarea rapoartelor de pe platforme mobile. Pe lângă informațiile livrate prin ecranul sistemului, ai acces de oriunde la un portal care „vorbește” cu tine.
  UN TRAINER MEREU PRE- ZENT: Sfaturi utile și targetate despre
 54 ................................................................................................................................................ ianuarie 2019
IT&C








































































   54   55   56   57   58