Page 57 - Revista ZiuaCargo ianuarie 2019
P. 57

MAN DigitalServices, viitorul în
Mmanagementul flotelor
Prin lansarea noii divizii MAN GroupServices, producătorul german oferă servicii digitale personalizate și aplicații exclusiv pentru vehiculele sale.
AN DigitalServices este par- te a RIO, platforma logistică bazată pe cloud. Aplicațiile
 MAN DigitalServices sunt concepute în mod expres pentru a fi funcționale, potrivite pentru operațiunile de zi cu zi și extrem de ușor de utilizat.
Digitalizarea, gestionarea eficientă a flotei și conectarea universală sunt elemente esențiale în ceea ce privește competitivitatea pe termen lung a companiilor de transport. Aici, MAN DigitalServices își poate sprijini clienții printr-o gamă continuă de servicii digi- tale, perfect adaptate la vehiculele MAN, ajutând la urmărirea și optimi- zarea tuturor factorilor care contribuie la costul total al proprietății (TCO).
aveți acces la informații cu privire la autovehicule din ultimele 25 de luni).
 Ce oferă această platformă?
Lucrări de întreținere:
MAN ServiceCare – este un
 MAN DigitalServices oferă o gamă largă de aplicații pentru gestio- narea durabilă a flotei.
instrument proactiv pentru gestionarea întreținerii flotei. RIO Box livrează toa- te datele legate de întreținere ale vehi- culului către MAN ServiceCare. Utili- zatorul și service-ul MAN primesc, în mod automat, informații despre inter- valele de service, sau despre necesi- tatea înlocuirilor componentelor uzate, în viitorul apropiat.
 Servicii digitale inteligente ce fac flotele moderne mai rentabile și mai ecologice.
 Această soluție de conectivi- tate pentru industria de transport folo- sește hardware-ul RIO Box (standard pe toate noile camioane MAN Euro 6), putând fi utilizate funcțiile digitale de bază ale MAN Essentials, în mod gratuit, după înregistrarea pe platfor- ma RIO.
MAN Maintenance – Progra- mări la service și alimentări planificate în mod fiabil. Folosind cloud-ul, se oferă acces permanent la informații precum termene ale inspecțiilor perio- dice, nivel de combustibil, de ulei sau nivelul lichidului de parbriz, dar și sta- rea plăcuțelor de frână.
care la fiecare 30 de zile), indiferent unde se află. Anterior, acest lucru a fost posibil numai în prezența camio- nului, eventual la sediul firmei. Aceasta are, de asemenea, o funcție avansată, care poate fi utilizată pentru a stoca, analiza și gestiona datele de până la 25 de luni, în conformitate cu perioada de doi ani prevăzută, în mod legal, în care companiile de transport trebuie să păstreze datele.
  Aplicațiile platformei
La categoria dedicată manage- mentului de flotă avem:
Performanța și asistența șoferului: MAN Perform – este instru- mentul care măsoară potențialul de performanță al șoferilor, generând ra- poarte și analize ale stilului de condus, oferind sfaturi despre cum ar putea fi îmbunătățit acesta, cu scopul de a obține un stil de condus mai economic. MAN Compliant – arhivează, automat, datele camioanelor din flotă și permite utilizatorilor să descarce, automat, toate datele de pe tahograful digital al vehiculului (cardul șoferului la fiecare șapte zile, unitatea de sto-
MAN Essentials – unde sunt disponibile informații despre vehicul, precum locația sa, viteza curentă, kilo- metrajul, viteza medie și greutatea, precum și o analiză a consumului de combustibil (pot fi aflate, astfel, infor- mații vechi de până la 10 zile).
MAN Driver – menită să sim- plifice și să digitalizeze munca șoferilor dar și a managerilor de flotă, transmi- țând către aceștia din urmă posibile lipsuri sau daune identificate înainte de pornire. Totodată, aplicația explică, pe scurt, funcțiile martorilor din bord și ale butoanelor.
   MAN Advance – permite con- trolarea întregii flote, de la Status Monitoring și evaluarea curselor, la analize de tendințe. Această extindere este disponibilă prin magazinul online MAN Marketplace (cu acest pachet,
Alexandru STOIAN
  ianuarie2019................................................................................................................................................ 55
alexandru.stoian@ziuacargo.ro
    IT&C









































































   55   56   57   58   59