Page 64 - Revista ZiuaCargo ianuarie 2019
P. 64

F-MAX
Ford Trucks, livrat pe piața autohtonă exclusiv prin Cefin Trucks, și-a făcut simțită prezența prin vehicule de construcții și vehicule municipale, iar cu modelul F-MAX se arată o altă „față” a camioanelor Ford, cea destinată transportului de marfă.
  Așii din mânecă
se simte acesta. Pentru șoferi, pentru a crește nivelul lor de confort, atât psihic cât și fizic, F-MAX a „adus”:
Tehnologia spune „prezent”
Un TCO (Total Cost of Ownership) ce va fi printre cele mai competitive, mulțumită motorului pu- ternic și eficient. Grație costurilor scă- zute de mentenanță și intervalelor lungi între servisări, noul F-MAX aduce o economie de până la 7% la costurile de întreținere.
O cabină nouă, redesenată, ce are, acum, un design modern. Lăți- mea acesteia este de 2,5 m, are po- dea dreaptă și o înălțime interioară de 2.160 mm, spațiu mai mult decât necesar încât să poți sta/merge în picioare.
ConnecTruck oferă, printre altele, monitorizarea de la distanță a vehiculului folosind software-ul de diagnosticare la distanță și software-ul „over-the-air”(OTA).
camionul
anului 2019
   Propulsorul E6D Ecotorq, cu o capacitate cilindrică de 12,7 litri, dezvoltă o putere de 500 CP, 2.500 Nm și 400 kW putere de frânare (poa- te ajunge la 1.000 kW, dacă se op- tează și pentru intarder).
O gamă de spații de depo- zitare generoase și ușor accesibile. Suprafața de depozitare supradimen- sionată, în stil avion, spațiile de depo- zitare de deasupra capului și zonele de depozitare exterioare de pe ambele părți ale vehiculului sunt ușor de utili- zat și ușor de curățat.
Cu ajutorul Hărții Topografice Speciale, F-MAX este capabil să ana- lizeze condițiile rutiere, permițând ve- hiculului să conducă la viteze optime, reducând, astfel, consumul de com- bustibil cu până la 4%.
   Transmisia automată ZF cu 12 trepte și diferite moduri de condus (Eco sau Power) ajută la optimizarea consumului de combustibil.
Dispozitive interne de ilumi- nare în zona patului și a comparti- mentului șoferului, sisteme automate de control al climatizării
Integrarea FMS permite Modu- lului ConnecTruck și Ford Trucks cloud să acționeze ca un cumul de date pen- tru un terț, având acces de la distanță la datele selectate pentru acel vehicul.
   Aerodinamica superioară, calibrarea sistemului de propulsie și caracteristicile tehnice, printre care tehnologia E-APU, funcția eco-roll și cruise control predictiv (Max Cruise), asigură o îmbunătățire a consumului de combustibil cu 6% față de mo- delele anterioare.
Sistemele de asistență
   „Bucurii” pentru șoferi
Pat superior pliabil la 90 de grade, un cadru înclinat al capului pentru patul inferior, saltele mari și confortabile, o unitate de control de la distanță în apropierea patului, care oferă o zonă ideală pentru șoferi, unde se pot relaxa atunci când fac o pauză.
Adaptive Cruise Control, Predictive Cruise Control (Max Cruise), sistem avansat de frânare de urgență (Advanced Emergency Brake System), asistență la pornire în rampă (Hill Launch Assist), sistem de avertizare privind încălcarea benzii (Lane Departure Warning), dispo- zitiv limitator de viteză reglabil și control electronic al stabilității (Electronic Stability Control) sunt și ele prezente.
 În cazul acestei categorii de vehi- cule, în care șoferul petrece foarte mult timp, este foarte important cum
Scaunul șoferului este de ultimă generație, se poate ajusta până la 260 mm, are tapițerie din ma- terial de înaltă calitate (ce „respiră”) și un design ergonomic, ce oferă su- port lombar optim în timpul condusului.
La interior, display-ul color TFT, cu ecran de 8 inch, permite afi- șarea tuturor funcțiilor vehiculului, de la presiunea anvelopelor, temperatura din exterior, până la funcțiile de eva- luare a stilului de condus al șoferului. Comutatoarele de control, amplasate pe volanul din piele, permit șoferului să navigheze între diferitele aplicații. Sistemul de navigație specific încor- porat, link-ul web și implementarea Apple CarPlay, la fel ca și funcțiile de conectare Bluetooth sunt prezentate pe ecranul multimedia tactil LCD de 7,2 inch.
 VEHICULE COMERCIALE. SERVICE
 62 ................................................................................................................................................ ianuarie 2019
Farurile noului F-MAX optimi- zează vizibilitatea pe timp de noapte, luminând mai puternic drumul. Design-ul atractiv al iluminatului de asistență la manevre de parcare, luminile de zi cu LED-uri și iluminarea cu LED opțională, aduc un plus sistemului de lumini stan- dard al vehiculului.
 Alexandru STOIAN
alexandru.stoian@ziuacargo.ro






































































   62   63   64   65   66