Page 90 - Revista ZiuaCargo ianuarie 2019
P. 90

ANADOLU AUTOMOBIL ROM
Oferte pentru toate
  cerințele
A
Anadolu Automobil Rom va răspunde pozitiv oricărei cerințe.
nadolu Automobil Rom, lider în piața furnizorilor de vehicule de transport persoane din România, este importatorul cu cea mai largă gamă de produse. Indiferent dacă aveți nevoie de un autobuz urban, interurban sau
autocar, autobuz electric sau cu alimentare cu gaz natural sau tramvaie,
PASAGERI
Isuzu
Din familia Novo s-a desprins versiunea Novociti iar, în gama de 12 metri, și-a făcut apariția modelul Citiport. Citiport este modelul care poate fi văzut pe străzile din Iași, Constanța sau Sibiu. Cel mai nou produs este Novociti Life, unul dintre cele mai mici autobuze urbane cu podea complet coborâtă de pe piață.
nadolu Automobil Rom a reu- șit să strângă sub același aco- periș producători din toate
Gama urbană Isuzu
premiat, cu o bună capacitate de încărcare pentru clasa din care face parte (40 de călători pentru clasa de 10 m).
categoriile de autovehicule destinate transportului public de persoane.
O dată ce s-a extins pe piața vehi- culelor urbane, Isuzu a făcut o întrea- gă linie de produse. După revoluțio- narul Citibus, în categoria de 10 metri, Isuzu a continuat să ofere noi produse destinate utilizării din orașe.
Dorințele de mai mult confort sunt satisfăcute de Temsa cu autocarele Temsa LD și, mai ales, Temsa HD sau top-modelul Temsa Maraton. Acestea, mulțumită motorizărilor DAF și transmisiilor ZF, reușesc să obțină consumuri mici de carburant. Iar, la capitolul confort, călătorii vor fi încân- tați, chiar și după 2.000 de kilometri.
Gama Novo este oferită în trei ver- siuni. Novo S reprezintă o soluție eco- nomică și practică pentru transportul interurban de persoane. Capacitatea de 28 de locuri, motorul robust și di- mensiunile compacte ale vehiculului îl avantajează într-un cost total de ex- ploatare scăzut. Dacă vreți să oferiți mai mult confort pentru pasageri, Isuzu oferă modelul Novo Ultra. Acesta a fost conceput ca un autocar de dimensiuni mici, fiind ideal pentru excursiile de o zi sau transportul turiș- tilor în tururi prin țară.
Karsan/Menarinibus
Pe partea de autobuze urbane, Temsa oferă MD9 LE, LF12 sau noile versiuni cu motorizări electrice, de 9 și, respectiv, 12 metri.
Gama Turquoise este, probabil, una dintre gamele cele mai răspândite din țară. Aproape că nu există compa- nie de transport de persoane care să nu aibă, sau să nu fi avut, un astfel de model. Noua generație Euro 6 vine substanțial îmbunătățită. Au fost vizate reducerea consumului de carburant, creșterea confortului și siguranței pa- sagerilor și, nu în ultimul rând, scăde- rea costurilor de transport per pasager.
Karsan produce modelele Jest, Jest Electric, Atak, Atak Electric și Star. Primele patru sunt destinate transportului urban de călători. Pentru gama Jest și Atak există variante elec- trice, cu grupuri propulsoare de la BMW i.
SOR, companie cehă, este unul dintre cei mai buni producători de autobuze electrice din Europa. Con- centrat pe cercetarea și dezvoltarea transportului public ecologic, SOR a reușit să-și formeze o gamă de auto- buze urbane electrice cu mult timp înainte ca acestea să devină un trend. Ajutat de alți parteneri cehi și francezi, SOR a reușit să producă autobuze electrice urbane cu o mare fiabilitate și performanțe de consum extraordi- nare, demonstrate atât în Munții Tatra, cât și pe traseele urbane din Bucu- rești, Alba Iulia, Ploiești, Slatina sau Timișoara. Autonomia reală oferită de autobuzele electrice SOR poate ajun- ge aproape de 300 de kilometri, fără nicio reîncărcare în cursul zilei.
Isuzu Visigo a reprezentat una dintre cele mai mari revoluții din gama autocarelor Isuzu. Forma sa atractivă, dotările de lux și motorizarea puternică sunt câteva atuuri în favoarea aces- tuia. Având o capacitate de aproape 40 de pasageri, Visigo se distinge prin confortul suspensiilor integral pneu- matice și și prin utilizarea facilă, mul- țumită grupului motopropulsor dotat cu transmisie automată ZF.
Pentru vehiculele de dimensiuni mari, Anadolu Automobil Rom oferă autobuzele Menarinibus, în trei ver- siuni de lungime: 10, 12 și 18 metri. Acestea sunt produse la uzina Karsan din Bursa, fiind construite într-un parte- neriat cu firma Industria Italiana S.p.A. De curând, autobuzele Menarinibus au intrat în circulație în Brașov.
Tot din familia Visigo mai face parte și versiunea Inter-City, versiune deosebit de interesantă pentru trans- portul urban/județean de călători. Ușile duble de la mijloc, salonul, ce permite inclusiv călători în picioare, și spațiile de depozitare sunt avantaje ce vor fi apreciate de toți călătorii.
Temsa este unul dintre cei mai valoroși constructori de autobuze din Turcia. Producătorul s-a concentrat mai mult pe vehiculele de capacitate mare, dar a menținut în ofertă și mo- dele de capacitate mai mică. Astfel, binecunoscuta gamă Prestij a revenit în actualitate cu motorizări Euro 6 și suficient spațiu pentru pasageri. Pen- tru cei care-și doresc mai mult, există, în schimb Temsa MD9. Un autocar
Cea mai nouă marcă intrată în portofoliul Anadolu Automobil Rom este Durmaray. Producătorul turc de tram- vaie și-a dovedit deja competența în mai multe orașe din Turcia și Europa. Intrarea lor pe piața românească re- prezintă un important pas înainte. Prin- cipalele avantaje constau în designul modern și performanțele de transport de excepție.
Cu peste jumătate de secol de ac- tivitate, Karsan este unul dintre cei mai buni producători din Turcia.
SOR
Temsa
Durmaray
88 ................................................................................................................................................ ianuarie 2019



































































   88   89   90   91   92