Page 59 - Revista ZIUA Cargo Septembrie 2019
P. 59

  concluzia că este mult mai eficient să le operăm în propriul depozit, pentru a oferi un serviciu premium către cli- enți”, a menționat Marek Juhas, ară- tând că, în acest context, capacitatea depozitului a fost extinsă de 3 ori, față de vechea locație.
Date despre piață
Piața înregistrează, în prezent, evoluții modeste, față de 2018, în toată Europa, iar cadrul economic actual pune presiune pe industria echipa- mentelor pentru depozitare. „Ceea ce am văzut și a fost, inclusiv, comunicat recent de către cartierul general, este o conjunctură economică internațio- nală care creează presiune pe seg- mentul nostru de piață. Tendința nu este valabilă doar pentru România, ci pentru întreaga Europă, și va fi o pro- vocare. În acest context, este dificil să previzionezi care va fi evoluția pie- ței până la sfârșitul anului. Probabil că scăderea va fi una de două cifre”, a apreciat Frank Mueller, menționând că România nu este diferită, din punc- tul de vedere al așteptărilor, de alte țări europene.
Pe de altă parte, managing direc- torul STILL România a ținut să su- blinieze că este normal ca 2019 să fie unul mai slab, în condițiile în care, în 2018, creșterile au fost extreme.
Piața se află, încă, la un nivel înalt, chiar dacă în scădere.
Cert este că atât în România, cât și în celelalte state europene, marile
corporații s-au așezat într-o zonă de așteptare privind investițiile, situația fiind larg răspândită în multe industrii. „Ne-am bucurat de 8 ani de creștere dinamică, în Europa și în lume, și nu ar trebui să fim surprinși dacă înre- gistrăm o reducere. Nu vedem niciun motiv pentru care să modificăm stra- tegia la nivel european, ținând cont de faptul că ne confruntăm, de multe decade, cu cicluri economice, de care ținem cont. O cădere ocazională a pieței nu poate schimba strategia pe termen lung”, a concluzionat Frank Mueller.
Meda IORDAN
meda.iordan@ziuacargo.ro PUBLICITATE
  Vine vremea pentru soluții automatizate... chiar și în România
La nivel internațional, ne confruntăm cu o criză a forței de muncă, iar soluțiile noi intră în prim plan, în acest context. Chiar dacă tendința nu este la fel de puternică în România, în comparație cu state din vestul Europei, începe să se manifeste și aici. „Totul se derulează accelerat, în ultimul timp. Dorim livrări mai rapide, consumul crește și se impune automatizarea atât în producție, cât și în logistică, pentru a face față termenelor”, a apreciat Marek Juhas. Studii de piață realizate la nivelul STILL arată că, pe termen mediu și lung, comerțul internațional și mișcarea fizică a bunurilor vor continua să crească, ceea ce va genera cerere, în zona echipamentelor. Iar nevoile vor crește chiar mai abrupt, în zona soluțiilor automatizate.
  septembrie 2019 .......................................................................................................................................... 59
 LOGISTICĂ






















































































   57   58   59   60   61