Page 19 - revista ZIUA CARGO
P. 19

  din ministere ne văd ca și cum am fi mafia siciliană. Dar nu este așa. Trans- portatorii lucrează de dimineața până seara. Uneori girează tot ce au (chiar și soacra!), ca să poată învârti roata. Am mai spus și cu alte ocazii, cei care vor sport extrem să nu se dea cu parapanta, să lucreze timp de o lună într-o firmă de transport. Întotdeauna vor avea adrenalina la maximum!”, aprecia Miron Sporea.
Săltat
de poliție,
direct din camion
Iar pentru Miron Sporea adrenalina a urcat la maximum, atunci când a fost săltat de poliție, din fruntea coloanei de camioane, care se deplasa încet.
„Supravegheam coloana și comu- nicam folosind telefonul. Nu mai mer- geau stațiile, pentru că erau bruiate. Mă aflam în spate și am observat o mașină de poliție, care nu făcea parte dintre cele care ne supravegheau. Am atenționat protestatarii să fie atenți, că a apărut un echipaj care, în mod sigur, are o misiune precisă. Așa a și fost! Coloana a fost oprită în sensul giratoriu către autostradă, iar șoferii amenințați că li se vor lua permisele. Am trecut imediat în fața lor. Nici nu
puteam să fac altceva. Trebuia să îi protejez, pentru că, atunci când orga- nizezi un protest, răspunzi față de cei care vin. M-au oprit și m-au săltat di- rect din mașină. Am fost băgat în auto- turismul poliției și dus la secție, în Dumbrăvița, să mă legitimeze (după spusele lor). Geaca mea, cu toate ac- tele, rămăsese, însă, în camion. Au existat amenințări de toate părțile. Cu- noșteam șeful echipajului, dar el se făcea că nu mă știe. În final, mi-au spus că mă amendează pentru lipsa actelor. Nu am vrut să semnez! Nu este singurul loc în care a fost făcut
exces de zel. S-a încercat și în alte rânduri să se sperie cărăușii, chiar dacă protestele noastre sunt pașnice, reprezintă, poate, doar 10% din ceea ce se face în alte state în materie de protest.”
Miron Sporea a făcut parte tot tim- pul din linia întâi, alături de alte zeci de persoane. Și-a făcut prieteni... prie- teni cu care a stat în frig și a luptat (ca la război). „Este vorba despre oa- meni, nu despre firmă. Strategiile com- paniilor diferă, în funcție de mărime, dar protestele nu se pot face fără firme mici, mijlocii sau mari.”
PUBLICITATE
  ACTUALITATE
























































































   17   18   19   20   21