Page 43 - revista ZIUA CARGO
P. 43

 mai multe tehnologii – EGR, SCR și filtru de particule. Motorul era oferit în mai multe versiuni, cu puteri cuprinse între 421 și 510 CP.
● Era un an „plin” pentru Mercedes-Benz. Producătorul și-a prezentat gama completă de vehicule utilitare, în varianta cu tracțiune integrală, 4matic.
● Pe 14 aprilie 2011, la Palatul CEC, în București, clienții și partenerii Mercedes-Benz România au aniversat „125 de ani de inovație Mercedes-Benz”. În luna mai, la nivel global, compania germană a mai avut o aniversare. 60 de ani de Unimog, marcată de un eveniment de întâlnire, la Wörth, în Germania.
● SCANIA era gata să atace piața, de asemenea, cu propulsoare Euro 6. Era vorba de motoarele de 13 l, în variantele de putere de 440 și 480 CP.
● Renault Trucks prezenta, în cadrul unui eveniment de test organizat la Sibiu, avantajele camioanelor echipate cu pachetul Premium Optifuel, ce aducea o economie de carburant de 7%.
● Sesiune de drive-test la Lyon, în Franța, cu gama de camioane de construcții Renault Trucks.
● Gheorghe Vlase, directorul gene- ral al Vlase Spedition, fusese în Sue- dia, pentru a se ocupa personal de livra- rea a 15 autocamioane Volvo FM Globetrotter LXL, primele de acel
gen din România.
● Luna iunie a adus debutul vânzărilor pentru VOLVO FM Methane Diesel.
● DAF, prin EVW Holding, era în plină dezvoltare a rețelei de service și vânzări. În luna aprilie, tocmai inaugurase un nou centru în apropiere de Craiova, la Cârcea, pe DE 70.
● Am realizat un drive-test cu Volkswagen Amarok, pick- up-ul abia lansat și proaspăt încoronat International Pick- Up of the Year 2011.
● AutoItalia Group avea un nou acționar, compania Levi Group, din Israel.
● Continental prezenta gama de anvelope Allround, dedicate transportului regional. Era vorba de modelele HSR 2 (direcție), HDR 2 (axa motrică) și HTR 2 (axa portantă).
● Michelin se afla de 10 ani în România. Raportul după această perioadă arăta că s-au investit 265 de milioane de euro, iar numărul de angajați ajunsese la 3.000.
Alexandru STOIAN
alexandru.stoian@ziuacargo.ro
        iunie 2021 .................................................................................................................................................... 43
 RETRO

















































































   41   42   43   44   45