Page 25 - revista ZIUA CARGO
P. 25

  rectorul CampX Lyon. „A-i aduce ală- turi pe experții noștri și pe startup-urile partenere ne permite să accelerăm inovația și să venim cu noi soluții de care vor beneficia nu numai clienții Renault Trucks, ci și industria, și socie- tatea în ansamblu.”
Șapte acorduri semnate deja
Cu șapte acorduri de parteneriat de tip „win-win” deja semnate și cu apro-
ximativ 30 de companii în portofoliu, CampX și-a dovedit, deja, eficiența.
„Unul din cazurile la care lucrăm își propune să reducă drastic timpul de imobilizare a vehiculelor, cauzată de probleme legate de cablaje”, expli- că Marc Bourgeois. „Împărtășirea de cunoștințe și tehnologie între startup-ul ales și experții noștri a rezultat într-o soluție inovativă de creștere a produc- tivității rețelei noastre, contribuind, ast- fel, la îmbunătățirea disponibilității ve- hiculelor clienților noștri.”
O abordare pragmatică
„Echipa CampX este deschisă la ce- rerile colegilor de la Renault Trucks, care sunt în căutarea unor oportunități tehnolo- gice sau de afaceri, alături de parteneri. Odată ce cele două părți sunt reunite, ele pot forma un potențial parteneriat, pentru a colabora și pentru a găsi rapid o soluție tehnică”, a declarat Marc Bourgeois.
Proiectată să semene cu un mini- campus, CampX Lyon dispune de 400 mp de facilități, potrivite pentru colabo- rare, care includ o cameră de creativi- tate, o zonă de socializare, un mini-am- fiteatru și stații de lucru, în care echipele Renault Trucks și ale startup-urilor pot lucra cot la cot, în timpul perioadelor de construcție. Totul este conectat prin intermediul celor mai recente tehnologii.
Creat în 2019 de către Grupul Vol- vo, din care face parte și Renault Trucks, conceptul CampX este implementat, de asemenea, la premisele Grupului Volvo din Göteborg (Suedia), Bangalore (India) și Greensboro (SUA). Până în prezent, CampX a permis unui număr de peste 50 de startup-uri la nivel mondial să colaboreze cu Grupul Volvo.
traducerea și adaptarea: Raluca MIHĂILESCU raluca.mihailescu@ziuacargo.ro
 martie 2023 .................................................................................................................................................. 25
 CAMIOANE ȘI SERVICII























































































   23   24   25   26   27