110 camioane: Scania și Einride, acord pentru accelerarea electrificării transportului

Scania și Einride au semnat un acord pentru accelerarea electrificării transportului rutier, cu o flotă de 110 camioane. Cele 110 camioane reprezintă cea mai mare comandă primită de Scania, până în ziua de azi, de vehicule electrice de transport greu, care demarează un parteneriat de colaborare cu Einride, privind dezvoltarea produselor.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Compania suedeză Einride, care lucrează în domeniul tehnologiei transporturilor, este un furnizor de top de soluții de transport autonom, integral electric și digital, va începe să utilizeze cele 110 camioane Scania în cea de-a doua jumătate a anului 2022. Einride are deja una dintre cele mai mari flote de vehicule electrice de transport greu din Europa și își va extinde prezența pe piață prin acest parteneriat.

Toate camioanele vor fi construite conform specificațiilor hardware furnizate de Einride și vor fi acționate cu sistemul de operare Saga, primul de acest tip care garantează că transportul electric este eficient și optimizat. Informațiile și datele privind flota de camioane, generate prin platforma Saga, vor fi trimise către Scania pentru o continuă dezvoltare a produselor efectuată în comun de către echipele ambelor companii.

„Abia așteptăm începutul acestui parteneriat vital, ce ne permite extinderea rapidă pe continentul european. Aceste 110 camioane vor aduce o contribuție substanțială la lărgirea flotei noastre de camioane, iar noi vom continua să ne unim forțele cu jucători renumiți din domeniu, așa cum este Scania, pentru a aduce inovație și dezvoltare produselor din domeniul transporturilor globale”, spune Ellen Kugelberg, chief product officerde la Einride.

Comanda făcută de Einride este cel mai important contract semnat de Scania până azi, în ceea ce privește vânzarea de vehicule electrice de transport greu din Europa.

Este în același timp și începutul unui nou parteneriat pe termen lung care va contribui la ambiția ambelor companii de a accelera electrificarea transportului rutier: „Împărtășim aceeași viziune de decarbonizare a transportului greu. Este extrem de profitabil să lucrăm alături de Einride la noile soluții tehnice comune și servicii digitale care vor face ca domeniul în care activăm să progreseze în mod sustenabil”, spune Fredrik Allard, Head of E-Mobility, Scania.

Flota de 110 camioane Scania va fi implementată pe întreg continentul european în anul 2022 și în prima jumătate a anului 2023.
Einride

O companie de top din domeniul tehnologiei transporturilor, care furnizează servicii de transport digitale, electrice și autonome, înființată în anul 2016, a devenit prima companie din lume care operează vehicule electrice, autonome, de transport de marfă, pe drumurile publice, în anul 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.