12 oferte pentru reabilitarea DN6 Alexandria-Craiova, lot 2

CNAIR a primit 12 oferte la licitația pentru reabilitarea DN6 Alexandria-Craiova, lot 2, a anunțat, în 30 iunie, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Proiectul valorează circa 300 de milioane de lei, conform estimărilor, şi va fi finanţat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

„Mă bucur să anunţ că, după mai bine de un deceniu de întârzieri, reabilitarea tronsonului 2 dintre Mihăeşti şi Caracal, parte din DN6 Alexandria-Craiova, avansează în sfârşit. Licitaţia pentru acest proiect a fost relansată în luna martie a acestui an, iar astăzi s-au depus 12 oferte în cadrul procedurii. În afară de repararea covorului asfaltic pe cei 48 km ai lotului care se află pe raza Judeţului Olt, modernizarea acestui drum presupune şi reabilitarea a 9 poduri, inclusiv reparaţii capitale la podul peste râul Olt de la Stoeneşti”, a scris ministrul pe Facebook.

Execuţia lucrărilor va dura cel mult 18 luni, conform cerinţelor CNAIR.

„În paralel, pentru sudul şi sud-estul ţării avansăm şi cu proiectele pentru drumuri de mare viteză care vor oferi o alternativă la circulaţia pe drumurile naţionale şi, implicit, degrevarea acestora de trafic: Craiova-Lugoj – am lansat la începutul lunii licitaţia pentru proiectare; Craiova-Târgu Jiu – contractul pentru proiectarea la cheie a fost semnat în martie 2021; Craiova-Piteşti – tronsonul dintre Slatina şi Balş va fi dat în folosinţă anul acesta; Bucureşti-Alexandria – licitaţie lansată luna trecută pentru proiectare”, a precizat Drulă.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.