12 TIR-uri blocate în parcare de utilajele de deszăpezire, la PTF Giurgiu – Ruse

Utilajele de deszăpezire au blocat într-o parcare de lângă punctul de trecere a frontierei (PTF) Giurgiu – Ruse, ore în șir, 12 camioane pline cu mărfuri.

foto: FORT

Iată precizările Federației Operatorilor Romani de Transport (FORT):

“Camioanele fusesera dirijate in parcare chiar de catre politisti si drumari, iar intrarile si iesirile din parcare blocate ulterior cu zapada pentru a le bloca o eventuala “evadare” .

Ieri (28 februarie – n.r.), dupa reluarea circulatiei, “profesionistii” de la deszapezire, au uitat sa dea zapada la o parte din zona de acces si iesire din parcare.

Concluzia: camioane cu fructe si legume au ramas captive si, cu toate telefoanele date inclusiv la ministerul transporturilor nu s au eliberat decat platind in “privat” un utilaj care sa degajeze zapada.

Federatia Operatorilor Romani de Transport condamna vehement bataia de joc la care sunt supusi atat transportatorii cat si soferii de tir si solicita CNAIR sa sanctioneze indolenta si lipsa de responsabilitate.

Totodata reamintim politiei rutiere ca masura de blocare a accesului respectiv iesirilor dintr o parcare este total atipica si pune in mare pericol viata soferilor. De altfel ISU ar trebui sa se autosesizeze fata de astfel de practici.

Pentru exemplificare atasam poze din locatie:

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.