21 de camioane cu materiale umanitare, trimise în Ucraina

Crucea Roșie Română, cu sprjinul Crucii Roșii Americane, a trimis, în perioada ianuarie-aprilie, 21 de camioane cu peste 256 de tone de materiale umanitare pentru a veni în ajutorul populației vulnerabile din regiunile Cernăuți și Uzhhorod, afectate de conflictul armat din Ucraina.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Aceste ajutoare umanitare, în valoare de 1.889.428 de dolari, au fost predate Crucii Roșii Ucrainene și distribuite populației vulnerabile afectate. Printre produsele furnizate se numără 10.000 de pachete de igienă unisex, 10.000 de pachete de igienă pentru copii, 3.000 de pachete cu alimente greu perisabile (17 kg/pachet), 3.000 de pachete cu alimente (11 kg/pachet) și 5.000 de kit-uri de dormit (pat pliant,saltea, pături, lenjerii, pernă).

„Apreciem profund parteneriatul încheiat cu Crucea Roșie Americană, prin intermediul căruia am putut furniza produse esențiale populației vulnerabile din Ucraina, într-un moment deosebit de dificil. Gestul de solidaritate și compasiune exprimat prin această inițiativă reconfirma faptul că, chiar și în cele mai întunecate momente, speranța și lumina nu părăsesc niciodată omenirea. Transmitem sincere mulțumiri colegilor noștri din SUA, iar împreună cu aceștia, ne angajăm să continuăm să fim alături de cei aflați în situații de criză umanitară.’’, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române.

Stabilirea necesarului de materiale umanitare a fost realizată în corelație cu situația din zonele afectate și nevoile umanitare ale cetățenilor ucraineni pe perioada iernii. Crucea Roșie Română și Crucea Roșie Americană își exprimă speranța că aceste eforturi au ajutat la ameliorarea suferințelor populației afectate de conflictul armat din Ucraina.

Crucea Roșie Americană este extrem de mândră de parteneriatul cu Crucea Roșie Română. Această colaborare a ajutat oamenii care au nevoie urgentă de asistență umanitară și a salvat vieți în acest proces. Asistența noastră a oferit energie, suport real și speranță celor care se confruntă cu cele mai dificile circumstanțe, care se află în centrul și puterea rețelei globale a Crucii Roșii”, a declarat Robert Kaufman – Crucea Roșie Americană, șeful misiunii în Ucraina.

Dezastrul umanitar din Ucraina a afectat, în ultimul an, fiecare aspect al vieții a milioane de oameni. Mai mult de 8 milioane de ucraineni au fugit din țară în căutarea unui adăpost sigur în țările vecine și peste 8 milioane de persoane au fost nevoite să se mute în interiorul țării, trăind în condiții dezastruoase și având acces limitat la cele mai elementare resurse, cum ar fi apă, căldură, asistență medicală și alte servicii esențiale. 

Inflația și lipsa produselor esențiale reprezintă o problemă majoră care afectează capacitatea ucrainenilor de a-și permite proviziile de bază și de a-și acoperi nevoile elementare. Pentru a depăși aceste situații de criză, este necesară implicarea, solidaritatea și susținerea pentru activarea umanității în forma sa autentică, cu un accent special pus pe ajutorarea copiilor, femeilor și persoanelor în vârstă.

Misiunea Societăților Naționale de Cruce Roșie constă în implicarea constantă și pe termen lung în furnizarea ajutorului umanitar. În acest sens, atât Crucea Roșie Română, cât și Crucea Roșie Americană vor continua să ofere sprijin persoanelor aflate în suferință, așa cum au făcut-o în ultimul an prin asistarea cetățenilor ucraineni care au fost profund afectați de consecințele conflictului armat.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.