3 sezoane de Formula E şi 3 titluri pentru Renault e.dams

Renault își continuă dominația în al treilea sezon al campionatului de Formula E. Performanţa şi energia Renault e.dams au fost recompensate în mod corespunzător cu al treilea titlu câştigat de echipă în cadrul campionatului FIA de Formula E.

În primul sezon, Renault e.dams a câştigat titlul la constructori şi a repetat performanța în anul următor. Prin câştigarea unui al treilea titlu consecutiv în Montreal, la ultima cursă, echipa îşi reconfirmă supremaţia. În ceea ce priveşte participarea lui Sébastien Buemi, acesta a pierdut titlul de pilot în primul an la o diferenţă de un punct, însă l-a obţinut anul următor, în finala de la Londra, după o cursă impresionantă.

 

În acest an, Renault e.dams a reuşit încă o dată să câştige cu şase victorii din douăsprezece curse, atingând un nou record şi fiind singura echipă care înscrie puncte în fiecare etapă. Gata să pună în joc titlurile sale, echipa şi Sébastien Buemi se impun încă din etapa care deschide campionatul la Hong Kong, reuşită urmată şi de alte succese la cursele din Marrakech şi Buenos Aires.

Renault e.dams şi pilotul elveţian aduc victoria şi în Monaco, unde Buemi porneşte din pole position, primul din acest sezon şi se impune ca lider necontestat. În săptămâna următoare, la Paris, Sébastian aduce prima victorie pe terenul celor de la Renault e.dams. El listează o altă reușită în palmaresul său în a două cursă de la Berlin, a şasea din opt etape. În acelaşi timp, Nico Prost permite în mod constant echipei să se apropie de titlu prin câștigarea unor puncte valoroase la fiecare etapă, devenind singurul pilot care a realizat acest lucru.

Cursa pentru titlul de piloţi a fost foarte strânsă în finala de la Montreal. Doar 18 puncte îl separau pe Sébastien Buemi de rivalului său, Lucas Di Grassi înainte de ultima cursă. Echipa a trăit un moment foarte greu sâmbătă cu accidentul lui Sebastian în sesiunea de antrenamente şi descalificarea lui ulterioară, iar ghinionul s-a repetat duminică, cu o cursă dificilă pentru ambii piloţi.

Renault, pionier şi lider al vehiculului electric european, s-a angajat în mod oficial în 2013 ca partener tehnic în noul campionat de monoposturi 100% electrice, Formula E.

Implicarea Renault merge mai departe, devenind sponsor principal al echipei e.dams, co-deţinută de Alain Prost şi Jean-Paul Driot, înainte de începerea primului sezon care se deschide la Beijing în septembrie 2014.

Cu acest parteneriat, Renault este pe deplin angajat într-o disciplină complet inedită şi mai ales inovatoare, cu dorinţa de a valoriza expertiza sa dublă, atât pentru motoare de curse, cât şi pentru vehiculele electrice.

Angajamentul şi succesul în această disciplină sunt în mod incontestabil un accelerator de dezvoltare pentru domeniul electric. Renault Zoe a prezentat în acest an conceptul e-sport în cadrul Salonului Auto de la  Geneva, o versiune supraalimentată a modelului său de succes datorită tehnologiei din Formula E.

Formula E este un campionat inovator şi datorită colaborării cu fanii competiției care se pot implica votând pilotul preferat şi oferindu-i un plus de energie. Investind în oraşele cele mai captivante şi dinamice, Formula E adună constructori de prim rang şi demonstrează că este o competiţie serioasă şi foarte respectată în lumea motorsportului. Sosirea anunţată a altor producători, cum ar fi Porsche sau Mercedes, pentru sezoanele 5 şi 6, confirmă valoarea acestui domeniu în viitor.

Renault e.dams au obţinut un total de 268 de puncte pentru a câştiga al treilea titlu. Sebastian adună un total de 157 de puncte şi şase victorii, iar Nico 92 de puncte.

Echipa Renault e.dams mulțumește partenerilor săi, HP, Richard Mille, Lemo, Julius Baer şi 8JS pentru angajamentul şi sprijinul lor pe tot parcursul acestui sezon, susținere care a contribuit în mod semnificativ la succes.

Renaut e.dams se întoarce sezonul viitor pentru noi emoții și noi reușite.

Alain Prost, co-proprietar al echipei : „Mi-aş dori în primul rând să-l felicit pe Jean-Eric Vergne pentru prima sa victorie în Formula E, pe restul piloţilor şi pe Lucas Di Grassi pentru titlul obţinut. Ne-am propus să câştigăm ambele titluri astăzi, însă acest lucru nu a fost posibil. Campionatul este mai competitiv, la un nivel înalt. Suntem foarte bucuroşi că am câştigat pentru a treia oară consecutiv titlul la constructori. Spectacolul şi emoţia acestui week-end au fost excepţionale, am concurat pe unul dintre cele mai bune circuite ale sezonului. Toată lumea a fost foarte fericită să fie acolo. Vreau să mulţumesc tuturor partenerilor noştri pentru sprijinul lor şi în special celor de la Renault. Ne vom întoarce anul viitor, sperăm cu un nou succes.

Jean-Paul Driot, co-proprietar al echipei: „Week-end-ul cu etapa finală de la Montreal a fost pentru mine unul dintre cele mai dificile week-end-uri din cariera mea de proprietar de echipă, însă trebuie să felicit întreagă echipă de mecanici pentru munca incredibilă ce a-i permis lui Sébastien Buemi să continue să lupte pentru titlu în ciuda celui mai mare accident din Formula E. Suntem foarte încântați să câștigăm titlul la constructori pentru a treia oară în trei sezoane. Sper ca în viitor nu vom avea date în conflict cu alte campionate pentru a menține o echitate sportivă.”

Jérôme Stoll, Președinte Renault Sport Racing : „Atunci când Renault a intrat în Formula E, a fost pentru a câștiga şi pentru a inova. Să câştigi trei titluri în trei sezoane este un lucru excepţional. Felicit întreagă echipă pentru munca ei pe tot parcursul sezonului. În fiecare an, nivelul creşte, dar Renault, prin expertiza de neegalat în domeniul tehnologiei electrice, rămâne mai mult ca oricând lider în Formula E. Vom fi acolo sezonul viitor pentru a ne apăra din nou titlul şi pentru a încerca să câştigăm ambele titluri.”

Nico Prost, #8 : „Nu a fost un sezon uşor. Am avut dificultăţi în calificări pe parcursul acestui sezon. Ocuparea locului şase în campionat nu mă satisface. Plecăm de la Montreal cu titlul de constructor, care a fost unul dintre cele două obiective şi vom face tot posibilul pentru a reveni mai puternic anul viitor.

Séb Buemi, #9 : „Îmi felicit echipa, au meritat acest titlu. Monopostul a fost foarte performant tot anul. Din păcate, acest sezon nu se termină bine pentru mine, dar acesta este competiția. Trebuie să învăţăm din greşeli şi să revenim mai puternici anul viitor.”

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.