389 accidente in Bucuresti, din cauza vitezei

Viteza mai mare decat limita legala sau neredusa in situatiile prevazute de lege se situeaza printre principalele cauze ale accidentelor produse din culpa conducatorilor de autovehicule. In perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2009, in Capitala, s-au produs din aceasta cauza, 389 de acidente rutiere, in urma carora 28 de persoane au decedat, 119 au fost ranite grav si 397 ranite usor. Tot in primele 9 luni ale anului 2009, lucratorii Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei au aplicat 39.832 sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea limitei de viteza legal admisa si au retinut 728 permise de conducere, conducatorilor auto care au depasit cu mai mult de 50 km/h aceasta limita.

Pentru prevenirea accidentelor de circulatie produse din cauza vitezei excesive, Brigada de Politie Rutiera a Capitalei a efectuat in noaptea de 1 – 2 octombrie 2009, in mai multe zone din Bucuresti, o actiune cu amplasarea de radare in cascada, pentru depistarea si sanctionarea celor care depasesc limita de viteza legal admisa.

Politistii rutieri au aplicat 248 de sanctiuni contraventionale pentru incalcarea normelor de circulatie, dintre care 189 pentru nerespectarea regimului legal de viteza, au retinut 5 permise de conducere pentru depasirea vitezei legal admisa cu mai mult de 50 km/h si trecerea la culoarea rosie a semaforului electric si au constatat o infractiune de conducere cu permisul suspendat.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.