5 sfaturi practice pentru verificarea pneurilor

1

Dacă nu ați circulat cu mașina în această perioadă este bine să vă verificați pneurile pentru a evita probleme și a te deplasa în siguranță. Unele verificări pot fi făcute direct de către utilizatorul vehiculului, iar pentru o testare mai complexă recomandarea este de a apela la un specialist.


Poți face asta într-unul din numeroasele service-uri din rețeaua Pirelli care îți stau la dispoziție pentru verificările de rutină care-ți permit să circuli în siguranță.

Iată care sunt recomandările producătorului de anvelope după o perioadă mai lungă în care nu ai circulat cu mașina:

1. Verifică atent pneurile pentru ca acestea să nu aibă gâlme sau deformări cauzate de faptul că mașina a staționat o lungă perioadă de timp, din cauza condițiilor meteo sau de șocuri anterioare. Verifică dacă acestea prezintă tăieturi, rupturi s-au alte probleme și asigură-te că sunt strânse capacele valvelor.

2. Verifică presiunea în pneuri, inclusiv la roata de rezervă, de preferat la un service de anvelope unde se face cu echipament special. Acest lucru îți prelungește durata de viață a anvelopei, duce la economie de combustibil și vei rula în deplină siguranță.

3. Verifică gradul de uzură al anvelopei și asigură-te că profilul are măcar adâncimea minimă recomandată.

4. După ce ai pornit la drum, fii atent dacă apar sau nu vibrații pe care să le simți în volan. În cazul în care aceste vibrații nu dispar după primii kilometri mergi cu mașina într-un service autorizat pentru verificări suplimentare.

5. Nu uita să faci trecerea de la anvelope de iarnă la anvelope de vară. Acestea îți vor asigura un comportament mult mai bun al mașinii pe măsură ce vor crește temperaturile în următoarea perioadă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.