5,3 km de autostradă, deschiși la pachet cu PTF Borș II (VIDEO)

Primii 5,3 km de autostradă finalizați anul acesta, aferenți lotului Biharia-Borș din Autostrada A3 Transilvania, au fost deschiși circulației, în 4 septembrie, la pachet cu Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Borș II-Nagykereki, nou construit la granița cu Ungaria. 

Această porțiune de autostradă pornește la nord de Oradea și face interconectarea cu Autostrada M4 din Ungaria. A fost construită de românii de la Trameco (Selina)-Vahostav-SK a.s.-Drumuri Bihor-Drum Asfalt-East Watter Drillings.

Contractul, în valoare de circa 145,7 milioane de lei, a fost semnat de CNAIR, în decembrie 2018, cu un termen de 19 luni pentru proiectare și execuție. Lucrările de construire au început în 13 aprilie 2019.

Punctul de Trecere a Frontierei Borș II-Nagykereki, este construit de partea ungară, la circa 700 de metri pe teritoriul Ungariei, cu 10 benzi pe fiecare sens, intrare şi ieşire, respectiv patru pentru autoturisme, două pentru autocare şi patru pentru automarfare.

Pentru a deservi non-stop cele 20 de artere, Poliţia de Frontieră a suplimentat personalul cu 150 de poliţişti de frontieră, aducând acasă angajaţii bihoreni care au lucrat în alte inspectorate.

PTF Borş II-Nagykereki va funcţiona zilnic şi beneficiază de dotări moderne. Înainte de a ieşi din România, de-o parte şi de alta a autostrăzii s-au construit două parcări. La ieşirea din ţară, în parcare se vor efectua operaţiunile de cântărire a automarfarelor şi se vor putea achiziţiona vignete.

În judeţul Bihor, Autostrada A3 Transilvania este construită între Suplacu de Barcău şi Borş (3C) şi este împărţită în trei tronsoane: 3C3 Biharia-Borş (5,35 km, executat), 3C2 Chiribiş-Biharia (28,55 km, ce vor fi construiți de firma Selina, contract semnat pentru 326,5 milioane de lei), şi 3C1 Suplacu de Barcău-Chiribiş (26,35 km, urmează licitaţia). 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.