6 oferte pentru construirea lotului 2 al Autostrăzii Sibiu-Făgăraș

CNAIR a primit, în 27 februarie, 6 oferte la licitația pentru construirea lotului 2 Avrig-Mârșa al Autostrăzii Sibiu-Făgăraș.

Sunt constructori din România, Italia, Turcia și Ucraina, iar licitația a fost lansată în noiembrie 2022, dar suspendată pentru două luni după ce Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a admis contestațiile WeBuild (Astaldi).

Cele șase oferte au venit de la Automagistral din Ucraina, PORR Construct – subsidiara din România a constructorului din Austria, WeBuild – din Italia, respectiv Kolyn, Makyol și Mapa – din Turcia.

Lotul 2 Avrig-Mârșa are lungimea de 19,9 km și o valoare estimată a contractului de peste 1,7 miliarde de lei, fără TVA. Durata contractului va fi de 48 de luni, din care 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuția lucrărilor.

„În perioada următoare, Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentației de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice”, a anunțat directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

Ofertele pentru lotul 3 Arpașu de Jos-Sâmbăta de Sus vor fi deschise în 28 februarie și urmează să fie desemnat câștigătorul licitației pentru lotul 4 Sâmbăta de Sus-Făgăraș. Licitația pentru lotul 1 Sibiu-Avrig rămâne suspendată.

Autostrada Sibiu-Făgăraș, o investiție de aproape 7 miliarde de lei cu o durată de realizare de 4 ani, va avea 68 de kilometri, iar proiectul a fost împărțit în 4 loturi: lotul 1 Sibiu (Boița)-Avrig-Mârșa, în lungime 14 kilometri și cu o valoare estimată între 2 și 2,4 miliarde lei; lotul 2 Avrig-Mârșa (DJ105G)-Arpașu de Jos (DN1), în lungime de 19,92 km și cu o valoare estimată între 1,7 și 2 miliarde de lei; lotul 3 Arpașu de Jos (DN1)-Sâmbăta de Sus (DJ 105B), în lungime de 17,61 km și cu o valoare estimată între 1,836 miliarde lei și 2,1 miliarde lei; lotul 4 Sâmbăta de Sus (DJ 105B)-municipiul Făgăraș, în lungime de 16,26 km și Drum de legătură cu DN1, de 5,65 km, cu o valoare totală estimată între 1,1 și 1,37 miliarde lei.

Aceasta va fi prima secțiune a viitoarei autostrăzi dintre municipiile Sibiu și Brașov (A3 Râșnov). Pentru secțiunea II Făgăraș-Brașov (48 km), CNAIR a semnat cu SEARCH, în august 2021, contractul pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate și Proiect Tehnic (cu termen 2 ani), însă pentru A13 Brașov-Bacău (160 km), contractul de 20 de milioane de lei a fost reziliat după doi ani, iar în noiembrie 2022 a fost lansată o nouă licitație, pe bani mai mulți: peste 45 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.