681 de mașini depistate cu defecțiuni tehnice, într-o singură zi

Polițiștii rutieri și specialiștii Registrului Auto Român (RAR) au depistat într-o singură zi 681 de mașini cu defecțiuni tehnice și 57 fără inspecția tehnică periodică (ITP), în timp ce 81 aveau aplicate pe geamuri tratamente chimice sau folii neomologate.

Acțiunea a fost derulată de circa 600 de polițiști și inspectori RAR în data de 29 august, când au fost controlate 4.705 autovehicule și au fost aplicate 2.853 de sancțiuni contravenționale. Asta înseamnă că mai mult de jumătate dintre șoferii opriți în trafic au fost amendați.

Pentru defecțiuni tehnice grave ale mecanismului de direcție sau ale sistemului de frânare au fost reținute 10 permise de conducere, iar pentru alte genuri de defecțiuni, cu gravitate mai redusă, au fost retrase 384 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii rutieri au dispus, în 7 cazuri, imobilizarea autovehiculelor respective, întrucât pericolul cauzat de defecțiunile tehnice constatate era major, evitându-se în acest fel producerea unor evenimente rutiere.

Verificările au vizat sistemul de frânare, mecanismul de direcție, sistemul de reducere a zgomotului și a emisiilor poluante, instalația de iluminare/semnalizare, echipamentele electrice, punți, roți, anvelope și suspensie.

Activitățile de control au mai privit existența și autenticitatea seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, vizibilitate și legalitatea montării și utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate, corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare, concordanța acestora cu datele și caracteristicile tehnice ale vehiculelor, deținerea inspecției tehnice periodice și valabilitatea acesteia, a certificatului de agreare pentru activitatea de transport în regim de taxi/viza anuală, precum și aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale, cu excepția celor omologate și/sau certificate de către autoritatea competentă și care sunt marcate corespunzător.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.