74 de migranţi, depistaţi la PTF Nădlac II; 65 erau într-un singur TIR

Polițiștii de frontieră români au depistat 74 de migranţi din ţări asiatice şi africane, la frontiera cu Ungaria, 65 dintre ei fiind ascunşi într-un singur autocamion.

Cei doi șoferi ai autovehiculelor sunt anchetaţi pentru trafic de migranţi, iar cetăţenii străini care încercau să iasă ilegal din ţară sunt cercetați pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Precizările Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea:

„În data de 11.04.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, profile din aluminiu pe ruta Turcia-Germania. În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă 65 de cetăţeni străini. Migranţii au fost transportaţi la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din diverse state africane şi asiatice, care intenţionau să treacă în mod fraudulos frontiera de stat, cu scopul de a ajunge în ţări din Vestul Europei.

De asemenea, tot la PTF Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unei autoutilitare conduse de un cetăţean român. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, în locul destinat odihnei şoferului, patru cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, colegii noştri au stabilit faptul că sunt cetăţeni din Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 28 şi 52 de ani, intraţi legal în România în baza documentelor personale.

Și patrulele din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, la aproximativ 400 de metri de graniţă, cinci persoane care se deplasau pe jos. În urma cercetărilor s-a faptul că sunt cetăţeni din Maroc, cu vârste cuprinse între 24 şi 39 de ani, care au intrat legal în ţara noastră.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferii autovehiculelor și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, respectiv pe jos, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.