78 de migranţi ascunși în camioane, prinși la PTF Nădlac II

Polițiștii de frontieră au depistat, la PTF Nădlac II, 78 de migranţi ilegali, ascunși în mijloace de transport conduse de trei șoferi români și unul turc. Într-un singur TIR au fost găsiți 52 de migranți.

Persoanele au fost preluate pentru cercetări, iar în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh și Siria, cu vârste cuprinse între 20 și 49 de ani, intrați legal în țara noastră și care încercau să intre în Ungaria.

„În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, trei cetățeni români și unul turc, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în România și Turcia și unei autoutilitare înmatriculate în România. Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, baloți de paie, centrale termice și polistiren izolant pentru societăți comerciale din Austria și Germania. În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi în compartimentele destinate transportului de marfă, printre bunurile transportate, 78 de cetăţeni străini, doar într-unul dintre mijloacele de transport fiind descoperite 52 de persoane”, precizează Poliția de Frontieră Română.

Polițiștii îi cercetează pe șoferi pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranți, iar pe cetățenii depistați ascunși, pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.