8 standuri românești la InnoTrans 2018

În perioada 18 – 21 septembrie se va desfăşura la Berlin târgul internaţional pentru tehnologia transportului InnoTrans 2018, cea mai importantă platformă internaţională pentru transportul pe şine de marfă şi pasageri, urban şi interurban.

InnoTrans – târgul internaţional lider la nivel mondial pentru tehnologia transportului, subansamble şi componentevehicule şi sisteme– a înregistrat de la o ediţie la alta  o creştere importantă a numărului de expozanţi. La ediţia precedentă, din anul 2016, au expus un număr de  2.955 de companii din 60 de ţări. Suprafaţa netă de expunere a fost de 111.984 mp, iar calea ferată folosită ca display a totalizat aproape 3.500 ml. Din cei 144.470 de vizitatori înregistrați în 2016, 96,8% au fost specialişti.

La ediția din acest an standuri opt companii/asociații din România: AIF – Asociatia Industriei Feroviare, Astra Vagoane Calatori SA, Atelierele CFR Grivita SA, Flexibil SRL, Hiarom Invest S.R.L., RAAL S.A., Remarul 16 Februarie SA, Softronic SRL.

AIF – Asociatia Industriei Feroviare (standul 101/hala 11.2), organizatie ce sprijina si promoveaza transportul public pe sina si reprezinta industria româneasca de profil, atât la nivel national, cât si international, organizeaza participarea în stand comun, sub pavilionul României, a cinci membri precum SPIACT Craiova, Eximprod Buzau, Romania Euroest, Ronside Steel si Club Feroviar.

Club Feroviar este o platforma de comunicare integrata si organizator de evenimente dedicate industriei feroviare din România. Misiunea companiei este sa ofere informatii, analize ale pietei si oportunitati de networking pentru manageri, specialistii si inginerii din industria feroviara româneasca. Club Feroviar functioneaza ca sursa de stiri si informatii business to business din mediul de specialitate.

  • Eximprod Grup, înfiintata în 1994, si-a dezvoltat permanent gama de produse care cuprinde astazi peste 300 de tipuri cu peste 4000 de variante constructive, unitati de afaceri dedicate proiectelor SCADA, proiecte la cheie, proiectare de instalatii si dezvoltare de regenerabile. Compania ofera antreprenoriat general, lucrari la cheie, produse pentru instalatii electrice în gama de tensiune 0,4-400 kV.
  • România Euroest este unul dintre actorii din piata de reparatii si modernizari ale mijloacelor de transport feroviar. Unul din produsele sale de referinta, Locomotiva Electrica cu Acumulatori (LEA 01) – Li-ION, este destinata serviciului de manevra feroviara pe linii ferate uzinale neinteroperabile pentru un tonaj maxim remorcat de 2500 t, cu viteza maxima de 30 km/h. Anul acesta, compania a lansat oficial noul sau produs, prima locomotiva Plug-In Hybrid fabricata in Romania.
  • SPIACT Craiova produce sisteme pentru comanda, actionarea si controlul schimbatoarelor de cale, aparate electrice de distributie, comanda, protectie, semnalizare si masura pentru infrastructura feroviara; lucrari proiectare, executie, reparatii instalatii CED-CEM.
  • Ronside Steel beneficiaza de experienta si expertiza în domeniile constructiilor de cai ferate, constructiilor civile si a constructiilor de cladiri. Serviciile companiei includ excavare, instalare de utilitati, constructii de cladiri si reabilitare, constructii de poduri, întretinere si electrificare de cale ferata.

Astra Vagoane Calatori SA (standul 204/hala 3.2) are ca obiect de activitate principal construcţia şi reparaţia materialului rulant. ASTRA Vagoane Călători şi-a dezvoltat capabilitatea sa tehnică şi acoperă prin compartimentele sale toate domeniile necesare fabricării de material rulant. În secţiile de producţie se fabrică şi se testează vagoanele de cale ferată, precum şi carcasele, boghiurile şi o gamă largă de componente. La ora actuală, ASTRA Vagoane Călători dispune de toate capacităţile pentru realizarea a toate tipurile de vagoane de călători de 200 km/h pentru traficul internaţional UIC, metrouri, tramvaie, şi servicii de mentenanţă, reconstrucţie şi modernizare vagoane călători, precum şi soluţii la cheie în conformitate cu nevoile clienţilor noştri.

Atelierele CFR Grivita SA (standul 526/hala 23) este o societate reparatoare de material rulant cu specific si traditie in efectuarea serviciului de întreținere, reparare, modernizare și reconstructie a vagoanelor de calatori. De asemenea în cadrul societății sunt întreținute și reparate o gamă largă de vagoane de marfă.
Uzina „Atelierele CFR Grivita” a fost creata in anul 1897 pentru reparatia locomotivelor cu abur si a vagoanelor de calatori, parcurgand in decursul timpului o serie de etape in evolutia tehnica si tehnologica , pentru a detine in prezent o pozitie de varf in randul reparatorilor de vagoane de calatori pentru traficul intern si international a vagoanelor cu regim special, dormitoare, cusete, restaurante, saloane, trenuri de epoca si vagoane pentru uzul administratiei.

 Flexibil SRL (standul 601/hala 9) este producător de componente și sisteme în domeniul tehnologiei anti-vibratiei și izolării zgomotului care au ca soluție constructivă cauciucul vulcanizat pe metal, utilizat în diverse domenii industriale. Produsele Flexibil sunt marcate cu cuvântul “Flexibil” sau cu litere “FLX”; ambele marcaje reprezintă produse de înaltă calitate. Datorită dobândirii de cunostințe tehnologice noi, ca rezultat al cercetării, al dezvoltării interne şi al achiziţiilor de utilaje moderne efectuate pe parcursul ultimilor ani, Flexibil a ajuns pe o poziţie semnificativă între producătorii europeni de cauciuc vulcanizat pe metal, cu aplicații speciale.

Hiarom Invest S.R.L. (spatiu exterior O/544; 545;546)- Grupul nostru firme este compus din societati cu capital privat, ce ofera clientilor sai servicii si produse complexe. Suntem mandri de echipa noastra, care reprezinta cu maxima loialitate firma, sporind si pe aceasta cale reputatia acesteia. Prin gandirea noastra flexibila, orientata spre succes, garantam satisfacerea maxima a nevoilor clientilor nostri. Inovatia este o cerinta strategica in grupul nostru de firme, astfel putem oferi clientilor nostri pachete de servicii actualizate si eficiente. Din grupul nostru de firme mai fac parte urmatoarele societati: Hiarom Invest, Hiarom Cranes, Hiarom Railway, Hiarom Suprastructuri, EPCO, Utirom Invest SRL.

RAAL S.A. (standul 309/hala 18) este un producător de sisteme de răcire şi schimbătoare de căldură din aliaje de aluminiu şi oţel inoxidabil, în construcţie brazată: radiatoare, răcitoare de ulei, răcitoare de aer, răcitoare de combustibil, condensatoare,  destinate aplicaţiilor în agricultură, construcţii, industrie şi auto. RAAL® beneficiază de o experienţă de 30 de ani în domeniul proiectării şi fabricaţiei de sisteme de răcire complete. Miile de proiecte executate ilustrează o gamă variată de tipuri constructive, dimensionale şi funcţionale. Asemenea flexibilitate în a satisface cerinţele clienţilor săi presupune un angajament neîntrerupt din partea RAAL în direcţia cercetării si dezvoltării. Echipa de cercetare-dezvoltare este capabilă să elaboreze programele pentru produsele noi ale clienţilor RAAL, astfel încât va asigura diferenţierea acestora pe piaţă, prin inovaţie şi performanţă.

Remarul 16 Februarie SA (standul 205/hala 14.1), infiinţată în anul 1870, este o societate cu capital integral privat, romanesc, ce are ca obiect principal de activitate constructia, modernizarea şi repararea materialului rulant de cale ferata. Remarul 16 Februarie a incheiat cu Bombardier Transportation – Franta un acord pentru achizitia unei licente pentru producerea familiei de trenuri de mare capacitate AGC in cadrul societatii. Remarul 16 Februarie – ofera urmatoarele servicii: constructii locomotive diesel hidraulice, diesel electrice, automotoare diesel si rame electrice; modernizare material rulant – locomotive diesel hidraulice LDH 1360 CP, LDH 700 CP, locomotive diesel electrice LDE 1250 CP, 2100 CP, 2300 CP, automotoare diesel, rame electrice, vagoane de calatori; reparatii planificate tip RR, RG, RK pentru: locomotive diesel hidraulice LDH 450 CP, 700 CP, 1250 CP,locomotive diesel electrice LDE 1250 CP, LDE 2100 CP, locomotive electrice LE 3400 KW, 5100 KW, automotoare diesel, rame electrice, vagoane de calatori si marfa; revizii tip RT, R1, R2 si 2R2 pentru locomotive diesel hidraulice LDH 450 CP, 700 CP, 1250 CP,locomotive diesel electrice LDE 1250 CP, LDE 2100 CP, locomotive electrice LE 3400 KW, 5100 KW, automotoare diesel, rame electrice, vagoane de calatori si marfa.

Softronic SRL (standul 304/hala 2.2)– Grupul SOFTRONIC este format din doua companii: Softronic – producator de rame si locomotive electrice; Softrans – transportator feroviar de marfa si de pasageri precum si un lider pe piata inchirierilor de locomotive. Infiintata in Craiova – Romania in anul 1999, avand ca principala activitate modernizarea de locomotive, Softronic continua traditia orasului de peste 50 de ani in constructia de locomotive electrice. Intelegand necesitatea operatorilor privati oferim o locomotiva electrica bi-sistem, Transmontana, perfect adaptata pentru trasportul in tari precum: Bulgaria, Romania, Ungaria, Turcia, etc. In 2013 Softronic a finalizat cel mai nou proiect al sau, rama electrica cu podea joasa, bi-sistem, capabila sa opereze atat la 25 kV AC 50 Hz cat si la 3 kV DC. Obiectivul nostru este sa oferim o varietate larga de servicii precum: transfer de tehnologie oriunde in lume si de asemenea dezvoltarea unei alte fabrici ce poate avea la baza un parteneriat strategic. Softronic recunoaste importanta angajatilor sai, ajutandu-i sa dezvolte mai departe, sustinand alaturi de ei o permanenta crestere. Cu un management de top, operatiunile sunt dezvoltate pentru o retea internationala.

Biletele de intrare pot fi cumpărate în avans de la Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, reprezentanta Messe Berlin în România. Prețul unui tichet pentru întreaga perioadă este 25 €,  iar cel pentru tichetul de o zi 15 €.  Biletele sunt și abonamente pe liniile de transport din Berlin. Persoana de contact : Luminița Constantin (E-mail: constantin.luminita@ahkrumaenien.ro; Tel. : 021 207 9164.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.