84 de vagoane, degajate de pe cale ferată blocată din Portul Constanța

„Au fost degajate primele 84 de vagoane care blochează de ani de zile liniile de cale ferată din Portul Constanța. Astăzi, CFR Marfă pregătește pentru expediere un nou convoi format din peste 40 de vagoane staționate pe liniile de cale ferată”, a anunțat, pe 1 aprilie, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu.
 
Portul Constanța a devenit cel mai important port la Marea Neagră, iar infrastructura acestuia „trebuie pusă la punct urgent”. „Ca urmare a conflictului din Ucraina, fluxului de mărfuri transportate crește constant și în aceste condiții este necesar să valorificăm inclusiv întregul potențial feroviar al portului”, a scris Grindeanu pe Facebook.
 
Ordonanță pentru terminalul de feribot
 
Ministrul a anunțat, totodată, că reprezentanții CFR Infrastructură și cei din direcțiile de specialitate din minister lucrează, în paralel, la fundamentarea proiectului de Ordonanță pentru operaționalizare a activității de transport mărfuri din zona Portului Constanța.
 
„Prin acest act normativ urmează să fie alocate de resurse finaciare pentru repararea și întreținerea elementelor rețelei feroviare din Portul Constanța administrată de CFR-SA.
Ordonanța urmează să asigure și cadrul necesar funcționării terminalului de feribot prin integrarea pasajului superior peste calea ferată și a racordului peste DN39 la complexul de linii din portul Constanța și la infrastructura portuară”, a mai scris Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.