A murit David Sassoli, președintele Parlamentului European

David Sassoli, președintele Parlamentului European, a murit, în dimineața de 11 ianuarie, în ultima sa săptămână de mandat la șefia acestui for. Decesul a survenit după o „complicație gravă” legată de sistemul său imunitar, a anunțat pe Twitter purtătorul său de cuvânt, Roberto Cuillo.

Este pentru prima dată în istoria Parlamentului European când un preşedinte în exerciţiu moare.

David Sassoli era internat, de peste două săptămâni, într-un spital din Aviano (nordul Italiei), după ce petrecuse mai bine de două luni de recuperare în ţara sa natală şi revenise recent la activitatea politică, în urma internării într-un spital italian, în 26 decembrie, pentru „complicaţii grave în urma unei disfuncţii a sistemului imunitar”. El mai fusese îngrijit, la mijlocul lunii septembrie 2021, la Spitalul Civil din Strasbourg, din cauza unei pneumonii

Social-democratul italian David Sassoli a fost numit, după o lungă carieră în jurnalism, la șefia Parlamentului European, în iulie 2019, iar pe 18 ianuarie, PE urmează să aleagă un nou preşedinte, întrucât a ajuns la jumătatea acestei legislaturi (2019-2024).

În conformitate cu Regulamentul de procedură al Parlamentului, prim-vicepreşedintele PE, Roberta Metsola, din partea Partidului Popular European (PPE) din Malta, va exercita funcţia de preşedinte, până la alegerea unui succesor. De altfel, ea era deja favorită pentru a câştiga postul, în cadrul reuniunii de la Strasbourg (Franţa).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.