A treia comandă de Mercedes-Benz Citaro electric înainte de premiera mondială de la IAA

Steaua Mercedes-Benz străluceşte deasupra capitalei Germaniei, după  o primă comandă record de 950 de autobuze, urmată  de o una nouă de 15 autobuze Mercedes-Benz Citaro, 100% electrice.

Berliner Verkehrsbetriebe (BVG), cel mai mare operator de autobuze din Germania, a ales varianta Citaro electric şi cea cu motorul cu combustie, cu emisii scăzute, a celui mai vândut autobuz la nivel global.

Iată precizările, în comunicatul remis redacției:

Este deja a treia comandă înregistrată pentru modelul Citaro 100% electric înainte de premiera mondială de la Salonul Internațional de Autovehicule Comerciale (IAA).

Till Oberwörder, Directorul Daimler Buses: „Suntem bucuroși că cel mai mare operator german de autobuze a optat pentru modelele electrice de la Mercedes-Benz, iar comanda vine chiar înainte de premiera oficială a noului autobuz.”

Cele 15 autobuze vor fi livrate începând cu primul trimestru al anului 2019. Comanda de la Berlin este deja a treia comandă pentru noul model de autobuz 100% electric, care va fi prezentat în avanpremiera Salonului Internațional de Autovehicule Comerciale (IAA), în luna iulie.

Componentele high-tech reduc consumul de energie și maximizează autonomia de deplasare.

Autobuzele Citaro ce vor circula pe străzile Berlinului au zece module de baterii, ce vor fi încărcate la prizele din depou. Autobuzele vor fi propulsate de motoare electrice amplasate lângă butucul roților. Un sistem avansat de management termic, ce include componente de ultimă generație, precum pompa de căldură, reduce consumul de energie.

Spațiul destinat călătorilor din interiorul modelulului Citaro 100% electric este identic celui din autobuzele convenționale. Autobuzele electrice Mercedes-Benz alese de BVG beneficiază de o serie impresionantă de dotări. Pentru călătorii care prezintă  mobilitate scăzută , aflaţi cu spatele la direcția de mers, există monitoare special amplasate în aria lor de vizibilitate ce oferă informații despre călătorie. Persoanele cu deficiențe de vedere vor avea la dispoziție mânere tactile, cu o suprafață striată.

Noul Mercedes-Benz Citaro 100% electric a fost riguros testat şi va intra în producția de serie înainte de sfârșitul acestui an.

Mai multe informaţii despre Mercedes-Benz sunt disponibile online la: www.mercedes-benz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.