Abonament de parcare cu 70 – 100 lei/luna

Primaria Bucurestilor are in plan inchirierea locurilor de parcare cu plata din administrarea sa (cele preluate de la Dalli) catre persoanele fizice, pe baza unor abonamente intre 70 si 100 de lei pe luna. Proiectul va fi supus aprobarii consilierilor generali.

Intrucat exista persoane fizice cu domiciliul stabil in zona riverana unei parcari, iar autoturismele lor sunt inmatriculate la adresa respectiva, proiectul prevede posibilitatea ca locurile de parcare sa fie utilizate de aceste persoane platind un abonament. Tarifele propuse de municipalitate sunt de 70 lei pe luna pentru parcarile cu timp nelimitat de stationare si de 100 de lei pe luna pentru cele cu timp limitat de stationare. In prezent, taxele pentru parcarile de utilitate publica cu plata sunt de 1,5 lei/ora pentru cele cu timp limitat de stationare si de 1 leu/ora pentru cele cu timp nelimitat de stationare. Reamintim ca Primaria Capitalei a preluat anul trecut, de la firma Dalli, peste 3.000 de parcari aflate in zona centrala a orasului. Contractul dintre municipalitate si aceasta firma a expirat in 2007, dar a fost prelungit, printr-un act aditional, de fostul primar general Adriean Videanu.

In parcarile de resedinta amenajate de primariile de sector, tarifele sunt mult mai mici, intre 36,5 si 76,65 lei, fiind percepute pentru un an intreg, si platite in doua rate, la Directiile de taxe si impozite locale.

In functie de zona fiscala, tarifele sunt urmatoarele:

Zona A: 77 de lei/an (calculat cu 0,21 lei/zi/autovehicul x 365 de zile)

Zona B: 58 de lei/an (0,16 lei/zi)

Zona C: 47 de lei/an (0,13 lei/zi/)

Zona D: 37 de lei (0,10 lei /zi).

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.