Academia Titi Aur va specializa 1.000 de instructori auto

academia-titi-aur-2Academia Titi Aur va specializa anul viitor 1.000 de instructori auto, în cadrul campaniei ”Viața e a ta”, derulată cu sprijinul Direcției Rutiere a IGPR, Autorității Rutiere Române și Ministerului Transporturilor.

(…) În 2017, ne-am propus să tragem semnale de alarmă cu privire la motivele din cauza cărora au loc accidente rutiere, iar pentru că tinerii șoferi sunt slab pregatiți și nu conștientizează ce li se poate întâmpla în trafic, ne-am propus să perfecționăm și să atestăm 1.000 de instructori auto din toatâ țara, pentru a oferi șanse viitoarelor generații de conducători auto și pentru a contribui activ la diminuarea accidentelor rutiere”, se arată pe pagina de Facebook a Academiei Titi Aur.

“Școlarizarea nu înseamnă că o să-i învățăm pe instructori cum să-i învețe pe șoferi să plece de pe loc sau cum să parcheze, ci să le transmitem elemente de conducere defensivă, care în unele zone din România sunt necunoscute”, a explicat Titi Aur astăzi, la lansarea campaniei.

Cei 1.000 de instructori auto vor fi pregătiți gratuit începând cu luna aprilie 2017 fie la Academia Titi Aur, fie în orașe din țară, cu ajutorul Unității Mobile ATA. Până atunci, în perioada ianuarie – martie va fi realiza un suport de curs special și va avea loc înscrierea instructorilor direct pe site-ul campaniei.

În februarie va fi demara o campanie de comunicare națională și vor fi anunțate concluziile interpretării unui chestionar pentru tinerii posesori de permis lansat în decembrie.

Campania își propune atragerea atenției șoferilor asupra consecințelor ignorării conducerii defensive, a precizat Titi Aur. “Avem nevoie de această campanie în primul rând pentru că nu stăm bine la multe capitole când vorbim de circulație în general, dar acum ne referim strict la circulația pe stradă și la accidentele produse de șoferi”, a arătat el.

academia-titi-aur

Sunt vizați în primul rând tinerii între 18 și 24 ani de ani, care produc cele mai multe accidente.

“În primii trei ani (de la obținerea permisului — n.r.), din analizele noastre a reieșit că implicarea în accidente rutiere este mult mai mare decât după ce ai trecut de acest prag (…). De aceea suntem astăzi aici, să sprijinim, să transmitem și noi mesajele noastre, să punem la dispoziție tot pentru a reduce numărul accidentelor”, a declarat șeful Direcției Rutiere a IGPR, Florentin Brăcea, prezent la evenimentul de lansare.

Cauza majoră a accidentelor este viteza neadaptată la condițiile de drum. Astfel, potrivit bilanțului Poliției Rutiere, 26% dintre astfel de evenimente nedorite se produc din cauza vitezei, în timp ce alte cauze ocupă procente între 4-8%.

Potrivit statisticilor, 71% dintre șoferii români folosesc telefonul la volan iar 19% compun mesaje sms sau scriu pe chat.

De asemenea, 25% dintre șoferi mănâncă la volan iar unul din 6 șoferi cu mașini puternice și vârsta sub 25 de ani este implicat într-un accident rutier. Potrivit datelor prezentate de șeful Direcției Rutiere, România se află pe locul 9 în Europa, cu 17,6% decese din accidente de circulație produse ca urmare a consumului de alcool.

Vestea bună este că “din evoluția la zi a accidentelor rutiere observăm că numărul acestora a scăzut substanțial față de anul trecut, undeva la 800 de accidente mai puțin”, a precizat Brăcea. La persoane decedate suntem însă “aproximativ la aceeași cifră”, a arătat oficialul IGPR.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.