Accident de microbuz

accident-tir-ambulana-pompieri-smurd-4Un accident grav s-a produs joi dimineață în localitatea Ivești, între Bârlad și Adjud, când un TIR a lovit un microbuz cu 20 de pasageri, rănind grav 6 dintre ei, doi fiind încarcerați. 

Autoritățile au activat Codul roșu de intervenție. Coliziunea s-a produs la intersecția dintre DN1A Podul Turcului – Bârlad și DJ 243A iar traficul rutier a fost blocat pe un singur sens pe aceste artere în zona localității.

“Este vorba despre un microbuz cu 20 de persoane. La faţa locului s-au deplasat forţe şi mijloace de la ISU Vaslui şi Sălaj. De asemenea, a fost pus în aplicare planul roşu de intervenţie, fiind prealertate şi judeţele vecine Bacău şi Galaţi, precum şi elicopterele SMURD de la Galaţi. În urma evaluării la faţa locului, 6 persoane au avut nevoie de asistenţă medicală, fiind transportate la compartimentele de primiri urgenţe de la Bârlad”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Petru Iftene.

La fața locului s-au deplasat 5 ambulanțe, dintre care două ale Serviciului de Ambulanță, două mașini cu echipaje de prim-ajutor și mașina de Terapie Intensivă Mobilă.

Totodată, s-a intervenit cu două autospeciale pentru descarcerare.

Dintre răniți, cinci sunt în stare gravă, dar conștienți, cu traumatisme cranio-cerebrale, fracturi sau policontuzii prin accident rutier.

Traficul a fost întrerupt pe DN1A timp de o oră și 10 minute, de la 9.20 revenind la normal.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.