Accident rutier cu români la muncă în Germania: 10 răniți

Un accident rutier cu români la muncă în Germania s-a produs în dimineața de 29 octombrie, în landul Schleswig-Holstein, fiind soldat cu 10 răniți, dintre care 3 au fost transportați la spital.

Un vehicul utilitar la bordul căruia se aflau 12 români s-a răsturnat într-un șanț de pe marginea drumului. Șoferul, un român în vârstă de 22 de ani, a afirmat că a încercat să evite un animal aflat pe carosabil. Românii lucrau la o fermă din Trennewurth.

Ministerul Afacerilor Externe informează că Ambasada României la Berlin urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier.

“Imediat după semnalarea cazului, misiunea diplomatică a efectuat demersuri pe lângă autorităţile locale pentru obţinerea unor informaţii privind identitatea şi cetăţenia victimelor şi starea de sănătate a acestora. Potrivit datelor preliminare obţinute de ambasadă, în urma accidentului zece cetăţeni români au fost răniţi. Dintre aceştia, trei au fost grav răniţi şi şapte au suferit răni uşoare, fiind transportaţi la unităţi medicale din zonă pentru acordarea de îngrijiri”, a transmis în 30 octombrie MAE.

MAE precizează că până în prezent la nivelul ambasadei nu au fost primite solicitări de asietență consulară în legătură cu aceast caz și că Ambasada României la Berlin monitorizează situaţia şi ţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară dacă va fi necesar. Românii afectați pot cere asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Berlin: + 49 30 21239555, +49 30 21239514, +49 30 21239516, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suportal Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +49 16 090884680, adaugă Ministerul de Externe.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.