Accidente de munca la Bechtel

Reprezentantii companiei Bechtel intreprind o ancheta interna in legatura cu cele doua accidente de munca, soldate cu moartea a doi muncitori, ce au avut loc in noaptea de 8 spre 9 octombrie, pe santierul Autostrazii Transilvania. Totodata, acestia colaboreaza cu autoritatile competente in derularea investigatiilor ce se impun, informeaza un comunicat al companiei americane, preluat de Agerpres.

Bechtel precizeaza ca toti angajatii Proiectului participa la instructaje privind modul de desfasurare a lucrului la inaltime in conditii de siguranta. Intregului personal al Proiectului i se cere respectarea cu strictete a regulilor de siguranta in munca.
In noaptea de 8 spre 9 octombrie, doi dintre angajatii Proiectului au fost implicati in doua accidente, cazand de la inaltime in timp ce efectuau lucrari pe structuri ale autostrazii. Unul dintre muncitori era angajat al proiectului, iar celalalt era angajat al unui subantreprenor. Ambele accidente s-au soldat cu decesul angajatilor.

Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca cerceteaza, in prezent, cauzele accidentului.

Joi, 8 octombrie, in zona Gilau a santierului Autostrazii Transilvania, a mai avut loc un alt accident, dar muncitorul care a cazut de pe un pilon al Autostrazii, de la aproximativ cinci metri, si-a revenit la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, unde medicii i-au acordat ingrijirile necesare. Cele trei accidente dramatice care au avut loc la intervale de doar cateva ore pe santierul autostrazii Transilvania ridica probleme serioase in privinta respectarii conditiilor de protectie a muncii.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.