Accidente mai putine pe cele mai aglomerate drumuri nationale

 

Numarul accidentelor pe DN1 Bucuresti-Brasov, DN2 Bucuresti-Suceava, DN6 Bucuresti-Drobeta Turnu Severin si DN7 Bucuresti-Nadlac a scazut in primele noua luni, fata de aceeasi perioada a anului trecut, desi pe anumite tronsoane din alte sase judete inca se inregistreaza un risc rutier mare.

Cele patru drumuri nationale au fost vizate de o campanie pentru reducerea riscului rutier, in contextul in care pe acestea se inregistreaza cele mai mari valori de trafic, a anuntat, joi, Lucian Dinita, seful Directiei Politiei Rutiere (DPR) din cadrul Politiei Romane.

  • Pe DN1 s-au inregistrat 93 de accidente din iulie pana in prezent, in scadere cu 32 de accidente fata de aceeasi perioada a anului trecut. Totodata, au fost 34 de persoane decedate si 99 de raniti grav. Judetul cu cele mai mari probleme a fost Prahova, unde numarul persoanelor decedate a crescut cu 11 fata de anul trecut, iar al ranitilor grav, cu 7.

  • Pe DN2 Bucuresti-Suceava au fost inregistrate, in total, 73 de accidente grave (cu 6 mai putine), cu 34 de morti (cu 9 mai putini) si 86 de raniti grav (cu 5 mai mult). Judetul cu cel mai mare risc rutier este Iasi, unde anul trecut nu se inregistrase niciun accident in iulie-octombrie, dar anul acesta au avut loc 4, cu 2 morti si 3 raniti grav.

  • Pe DN6 s-au inregistrat anul acesta 45 de accidente rutiere grave (cu 13 mai putine), 24 de persoane decedate (cu 11 mai putine) si 42 de raniti grav (cu doi mai putini). Judetul cel mai problematic a fost Caras-Severin (cei mai multi kilometri de drum national – 146), cu 10 accidente rutiere grave (cu 2 mai multe), soldate cu 9 morti (cu 6 mai multi) si 12 raniti grav (cu 4 mai multi).

  • Pe DN7 au avut loc 72 de accidente rutiere (cu 3 mai putine), cu 22 de persoane decedate (5 mai putine) si 81 de raniti grav (5 mai putini). Acest drum national este printre cele mai lungi din Romania, avand peste 600 Km. De-a lungul DN7 au fost inregistrate trei judete cu risc rutier crescut: Arad, Dambovita si Valcea. In Arad s-au inregistrat 20 de accidente rutiere (cu 4 mai multe), zece morti (cu 3i mai multi) si 19 raniti grav (cu 4 mai multi). In Dambovita, unde in 2009 nu fusese niciun accident pe DN7, au avut loc 5 accidente, soldate cu un mort si 4 raniti grav. In Valcea au fost 21 de accidente (cu 7 mai multe), 3 persoane decedate (cu 2 mai multe) si 26 de raniti grav (cu 10 mai multi).

Cum numarul total de accidente a scazut pe fiecare din acesta drumuri nationale, Lucian Dinita a precizat ca obiectivul campaniei Directiei Politiei Rutiere este considerat indeplinit.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.