Acciza la motorină, ieftinită pentru transportatori

Guvernul a redus în ședința din 29 martie prețul accizei la motorină pentru transportatorii de mărfuri și de persoane, măsură așteptată de patronatele din domeniu încă din septembrie 2017, când a fost majorată acciza la carburanți, iar litrul de motorină s-a scumpit de atunci cu 1 leu.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în debutul ședinței Executivului, că “pentru transportatorii de mărfuri şi persoane se introduce o nouă măsură, prin reducerea accizei la motorină, şi anume se diminuează cu 183,62 lei pe tonă, respectiv 217,31 lei pe tonă nivelul accizei la motorina utilizată drept carburant pentru sectorul transportului de mărfuri sau transportului de persoane”.

Prin aceeași Ordonanță de urgență a fost simplificată returnarea taxei auto, dar şi posibilitatea ca microintreprinderile să poată sponsoriza ONG-urile certificate ca fiind furnizori de servicii sociale.

De aemenea, OUG “introduce o nouă regulă fiscală potrivit căreia microîntreprinderile pot să opteze pentru plata impozitului pe profit prin îndeplinirea a două condiţii; şi anume un nivel de capital social minim de 45.000 de lei, aproximativ 10.000 de euro, sau care au cel puţin doi salariaţi”, precizat prim-ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.