Acord FPT Industrial, IVECO și Snam pentru biomobilitate

FPT Industrial și IVECO, cele două mărci CNH Industrial N.V. care proiectează și fabrică linie de motoare, respectiv vehicule comerciale, împreună cu Snam, au semnat un Memorandum de înțelegere, în scopul cooperării tehnologice și comerciale ce vizează decarbonizarea sectorului transporturilor atât în Italia, cât și la nivel internațional, prin dezvoltarea biomobilității (biogaz și gaze naturale) și utilizarea hidrogenului.

Iată precizările, în comunicatul transmis ZIUA CARGO:

În primul rând, acordul implică colaborarea între cei trei parteneri – activi de-a lungul întregului lanț de aprovizionare, de la motoare (prin FPT Industrial) și vehicule comerciale (IVECO) la infrastructura și serviciile de distribuție (Snam, prin Snam4Mobility) – pentru a promova rolul central pe care îl are mobilitatea bazată pe gaze naturale (bioCNG și bioLNG) și hidrogen. Sunt dezvoltate modele de afaceri inovatoare, menite să ofere soluții complete pentru vehicule comerciale ușoare și grele, inclusive autobuze.

Scopul este de a dezvolta o mobilitate durabilă integrată pentru a promova utilizarea în continuare a vehiculelor cu motor alternativ, având o strategie de dezvoltare colaborativă a vehiculelor și a rețelei de distribuție. Astfel, activitatea celor 3 companii se va centra și pe compilarea de studii menite să planifice și să experimenteze soluții inovatoare de alimentare, tehnologii și infrastructură, atât pentru flote cât și pentru clienți profesioniști.

Mai mult, FPT Industrial, IVECO și Snam intenționează să colaboreze în cadrul unor proiecte care vizează mobilitatea durabilă în domeniul transportului public local și al utilității publice. În acest context, inițiativele suplimentare care combină angajamentul și activităţi de promovare direcţionate către instituții la nivel regional, național și european vor viza facilitarea extinderii soluțiilor de mobilitate durabilă bazate pe gaze naturale și hidrogen.

Alessio Torelli, CEO Snam4Mobility, a declarat: „Prin intermediul acestui acord, ne propunem să consolidăm rolul gazelor naturale ca soluție imediată pentru reducerea emisiilor, valorificând rolul de lider pe care piaţa italiană îl are în acest sector și să dezvoltăm utilizarea biometanului și, ulterior, a hidrogenului, ca soluții cheie pentru o mobilitate durabilă în viitor, în special în cazul vehiculelor grele. Prin Snam4Mobility, construim o infrastructură de distribuție din ce în ce mai răspândită, care este deja în serviciul biomobilității și va fi în curând disponibilă şi pentru hidrogen. Prin parteneriatele noastre comerciale, precum cel pe care îl întreprindem cu FPT Industrial și IVECO, dorim să colaborăm cu jucătorii cheie din acest sector, pentru a dezvolta tehnologia în cadrul lanțului valoric la nivel internațional, contribuind la reducerea emisiilor poluante și la atingerea obiectivelor ce vizează schimbările climatice, în beneficiul comunității ”.

Marco Liccardo, Vice President, Medium & Heavy Trucks Global Product Line, IVECO, a declarat: „IVECO a fost întotdeauna lider în activitatea privind decarbonizarea în industria transporturilor de tonaj greu, având ca scop obţinerea de zero emisii. Aceasta este o transformare care a început deja și în care hidrogenul joacă rolul principal. Astăzi, de fapt, privim spre viitor având certitudinea că gazele naturale și biometanul sunt factori facilitatori fundamentali și o punte spre hidrogen, care vor oferi soluția pentru transportul pe distanțe lungi, ţinându-se cont de obiectivele europene stricte de reducere a emisiilor din 2025 și în concordanță cu efortul nostru comun cu Nikola de a lansa până în 2023 camionul nostru pentru vehicule grele cu celule de combustibil. Prin urmare, această colaborare cu Snam reprezintă un pas înainte în angajamentul IVECO pentru mobilitate durabilă și este o oportunitate de a dezvolta infrastructura necesară în cadrul lanțului de aprovizionare italian.”

Pierpaolo Biffali, Vice President Product Engineering, FPT Industrial, a declarat: „Am fost întotdeauna pionieri în domeniul motoarelor alternative și avem experiență de 20 de ani în dezvoltarea tehnologiei gazelor naturale. Suntem lider de piață, după ce am vândut peste 50.000 de motoare cu metan și biometan și ne mândrim cu cel mai puternic motor pentru vehicule industriale care utilizează 100% gaz natural: Cursor 13 cu 460 CP. În prezent, motoarele noastre cu biometan pot reduce emisiile de CO2 aproape de zero, susținând eforturile de atenuare a schimbărilor climatice. Credem că utilizarea hidrogenului este esențială pe termen mediu și lung, în special pentru sectorul transporturilor pe distanțe lungi. Ca o dovadă a angajamentului nostru față de tehnologia alimentată cu hidrogen, FPT Industrial și IVECO fac parte din H2Haul (un proiect european de introducere și utilizare a camioanelor cu hidrogen pentru transportul rutier), continuând astfel să ofere soluții cu zero emisii pentru transportul de mare tonaj. Această cercetare va oferi rezultate semnificative, deschizând calea dezvoltării acestui tip de tehnologie în viitorul nu foarte îndepărtat. Suntem siguri că, datorită acestei înțelegeri, împreună putem crea un viitor mai durabil”.

Acordul poate fi supus unor acorduri suplimentare obligatorii, în care părțile vor prezenta termenii și condițiile pentru implementarea proiectelor.

CNH Industrial N.V. (NYSE: CNHI /MI: CNHI) este un lider global în sectorul bunurilor de capital, având o vastă experiență industrială, o gamă largă de produse și prezență la nivel global. Fiecare dintre mărcile individuale aparținând companiei este o forță internațională majoră în sectorul său industrial specific: Case IH, New Holland Agriculture și Steyr pentru tractoare și utilaje agricole; Case și New Holland Construction pentru echipamente de mutare a pământului; Iveco pentru vehicule comerciale; Iveco Bus și Heuliez Bus pentru autobuze și autocare; Iveco Astra pentru vehicule de carieră și construcții; Magirus pentru vehicule de stingere a incendiilor; Iveco Defence Vehicles pentru apărare și protecție civilă; și FPT Industrial pentru motoare și transmisii. Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul companiei: www.cnhindustrial.com.

Snam este unul dintre cei mai importanți operatori de infrastructură energetică din lume și una dintre cele mai mari companii italiene listate în ceea ce privește capitalizarea pieței. Prin filialele sale internaționale, operează și în Albania, Austria, China, Franța, Grecia, EAU și Marea Britanie. La nivel european, compania deţine cea mai mare rețea de transport de gaze naturale și capacitate de stocare și este, de asemenea, unul dintre principalii operatori în regazificare. Ca parte a unui plan de 6,5 miliarde de euro până în 2023, Snam investește 1,4 miliarde de euro în proiectul SnamTec, axat pe inovare și pe noi activităţi de tranziție energetică, cum ar fi mobilitatea durabilă, biometanul și eficiența energetică. Snam își propune, de asemenea, să faciliteze și să promoveze utilizarea hidrogenului pentru a favoriza decarbonizarea în sectorul energetic și în industrie. Modelul de afaceri al Snam se bazează pe creștere durabilă, transparență, promovarea talentului și diversității și dezvoltarea socială a zonelor locale prin inițiativele Fondazione Snam. www.snam.it

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.