Actiune de siguranta rutiera in Bihor

La sfarsitul saptamanii trecute, politistii Serviciului Rutier au continuat actiunile pe soselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere precum si pentru constientizarea conducatorilor auto cu privire la riscurile la care se expun si ii expun pe ceilalti participanti la trafic prin nerespectarea regulilor de circulatie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 488 de sanctiuni contraventionale in valoare de 62.000 de lei. Totodata, au fost retinute in vederea suspendarii 20 de permise de conducere, constatate 11 infractiuni si 19 tamponari.

Cele mai multe sanctiuni contraventionale (223) au fost aplicate pentru depasirea limitelor legale de viteza si pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranta (79), iar 74 de pietoni au fost sanctionati pentru traversari neregulamentare.

De exemplu, sambata, 17 octombrie a.c., in jurul orei 21.00, pe drumul comunal 789, pe raza comunei Capalna, a fost depistat Z.I., de 51 de ani, din Orasul Stei, in timp ce conducea un autoturism, avand o concentratie de 1,48 mg/l alcool pur in aer expirat. In cauza s-a intocmit dosar penal. Duminica, 18 octombrie a.c., in jurul orei 21.45, a fost depistat in trafic oradeanul N.A., de 32 de ani, in timp ce conducea un autoturism pe D.N.1, avand o concentratie alcoolica de 0,83mg/l in aerul expirat. In cauza s-a intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate de politistii bihoreni. De asemenea, pe strada P-ta Unirii din Municipiul Oradea a fost depistat R.C.I., de 21 de ani, din Oradea, in timp ce conducea un autoturism avand o concentratie alcoolica de 0,50 mg/l alcool pur in aerul expirat si fara a poseda permis de conducere. In cauza s-a intocmit dosar penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.