Adio, tren! Biletele se scumpesc cu 18%

 

CFR Calatori scumpeste de duminica biletele de tren, cu 18%, astfel ca cei prinsi pe litoral fara tichete dus-intors vor lua o teapa de proportii de la Ministerul Transporturilor, care ar fi putut aproba masura incepand cu data de luni. Dar parca n-ar fi prima data! De 1 Mai, trenurile au plecat spre mare cu 2-3 ore intarziere din Gara de Nord, cat sa le strice tinerilor minivacanta de primavara. Acum, tot cei fara bani vor fi cei afectati, nu cei cu masini.

 

Dar de ce se scumpesc biletele?!? ”Masura face parte din strategia de redresare si echilibrare a situatiei financiare a companiei si are ca principala cauza cresterea preturilor – care a avut loc de la data ultimei majorari (20 septembrie 2010) si pana in prezent – la diferite materiale cu pondere mare in activitatea de transport feroviar: combustibil, energie, piese etc”, se arata in comunicatul de presa al CFR Calatori.

Adevarata cauza este scaderea masiva a numarului celor care mai circula cu trenul, iar compania spera sa-i jecmaneasca si pe putinii calatori care i-au mai ramas. Caci cine isi va mai permite sa dea 61,6 lei pe un bilet Bucuresti – Constanta sau 110 lei Bucuresti – Timisoara la clasa a II-a la un Rapid? Ca de Intercity nici nu mai poate fi vorba.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.