Administrația Porturilor Maritime are autoturisme electrice

Parcul auto al Administrației Porturilor Maritime Constanța, utilizat preponderent în regim de tură 24/24h, 7 zile din 7, a fost înnoit cu 9 autoturisme electrice și 10 stații de încărcare.
 
Achiziția autoturismelor noi a fost realizată prin Programul Rabla Plus și are ca obiectiv reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de transportul rutier, prin tranziția către combustibili alternativi, cu emisii reduse.
 

Investiția a costat aproximativ 1,6 milioane de lei (TVA inclus), din care 460.500 lei a reprezentat finanțarea din Fondul pentru Mediu, pentru 9 ecotichete, iar diferența fiind plătită din bugetul propriu al companiei.

În completarea acestei achiziții, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța a pus în funcțiune 10 stații de încărcare pentru mașini electrice în Portul Constanța, destinate autoturismelor companiei.
 
Acestea sunt localizate astfel:
– Zona Gara Maritimă – 3 stații;
– Hala parc auto a CNAPM – 3 stații;
– Sucursala Energetică Port – o stație;
– Sucursala Nave Tehnice Portuare – o stație;
– Parcarea din zona clădirii Rădăcina Mol 1 Sud – 2 stații.
 
Fiecare stație are o putere totală de 44 kW, este dotată cu două terminale (prize) de încărcare (22kW/terminal), conectori de încărcare Type 2 – C și comunicații GSM, GPS, GPRS modem, OCPP 1,6 J; Lan, 4G, card RFID. Fiecare terminal deține o funcție de contorizare a energiei electrice consumate și display TFT.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.