Administrator provizoriu în CA al RATB

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a numit-o în 30 august pe Speranța Cliseru, consilier al primarului general Gabriela Firea, în funcția de administrator provizoriu în Consiliul de Administrație (CA) al Regiei Autonome de Transport București (RATB).

Cliseru a fost director în Primăria Voluntari, prefect de Ilfov și director de campanie PSD Ilfov. 

Hotărârea CGMB a fost adoptată miercuri, cu 33 de voturi “pentru”, 6 împotrivă și 7 abțineri.
Totodată, a fost aprobată încetarea mandatului lui Dumitru Catană de președinte al CA al RATB, după ce a demisionat în 23 august, în urma incidentului produs pe linia tramvaiului 25, când o garnitură a luat foc.
Tot atunci, Gabriela Firea a demis conducerea Direcției de Achiziții din cadrul Municipalității.
“Am decis demiterea conducerii Direcției de Achiziții din cadrul PMB, întrucât sunt profund nemulțumită de modul în care se desfășoară activitatea acesteia și, în special, de modul în care a gestionat licitația pentru achiziția de autobuze. Ne așteaptă licitații complexe pentru proiecte esențiale de dezvoltare a Capitalei și nu putem accepta tergiversarea unor proceduri și termene din cauza unor funcționari care nu își îndeplinesc sarcinile de serviciu, fie din incompetență, fie din interese nelegitime. Am analizat și modul în care conducerea RATB și Consiliul de Administrație al Regiei au asigurat suportul tehnic pentru această licitație. În concluzie, în această dimineață am acceptat demisia președintelui Consiliului de Administrație al RATB. Așteptăm ca noul sistem electronic de achiziții publice (SICAP) să asigure soluții pentru problemele cu care se confruntă autoritățile în procedurile de licitații publice, inclusiv să fie însoțit de un manual de utilizare coerent și în deplin acordul cu softul. Este de asemenea esențială sincronizarea operării sistemului național cu cel european. Consider că Agenția pentru Agenda Digitală trebuie să ia măsuri urgente împotriva celor care se fac vinovați de disfuncționalitățile sistemului actual”, a precizat primarul Capitalei, într-un comunicat.
Un tramvai de pe linia 25 a luat foc pe 23 august iar din acest motiv tramvaiele de pe liniile 1, 11, 8, 25 și 35 au fost blocate. În urma emisiei de fum, patru persoane au avut nevoie de intervenții medicale, fiind transportate la spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.