ADR – certificatele de pregătire profesională au valabilitatea prelungită

Toate certificatele de pregătire profesională ale conducătorilor auto a căror valabilitate expiră între 1 martie 2020 și 1 noiembrie 2020 rămân valabile până la 30 noiembrie 2020. 

Aceste certificate se reînnoiesc pentru cinci ani dacă conducătorul auto face dovada participării la cursul de pregătire și a promovat examenul înainte de 1 decembrie 2020. Noua perioadă de valabilitate începe de la data inițială de expirare a documentului care trebuie reînnoit.

IFPTR recomandă șoferilor cărora le expiră atestatul ADR înainte de data de 01.11.2020 să listeze documentele atasate pentru a le avea la bordul vehiculului (cu caracter permanent), pentru a fi prezentate în caz de control.

De asemenea, toate certificatele de pregătire profesională a consilierilor de siguranță pentru transportul de mărfuri periculoase a căror valabilitate expiră între 1 martie 2020 și 1 noiembrie 2020 rămân valabile până la 30 noiembrie 2020. Valabilitatea acestor certificate se prelungește de la data de expirare inițială, cu cinci ani, cu condiția promovării examenului înainte de 1 decembrie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.