Adrian Severin, condamnat definitiv la 4 ani de închisoare

adrian-severinAdrian Severin (PSD), fost europarlamentar, ministru de Externe și profesor de drept la Universitatea din București,  a fost condamnat astăzi definitiv, de ÎCCJ, la 4 ani de închisoare cu executare.

Procurorii DNA au cerut pentru el o pedeapsă de 7 ani și 7 luni pentru luare de mită și 5 ani și 6 luni pentru trafic de influență, în condițiile în care instanța de fond îi dăduse o pedeapsă de 3 ani și 3 luni în februarie anul acesta.

Adrian Severin a fost trimis în judecată în acest dosar în 11 septembrie 2013, fiind acuzat de procurorii DNA că în perioada decembrie 2010 – martie 2011, pe vremea când era europarlamentar, a acceptat promisiunea a două persoane de a-i plăti 100.000 de euro anual în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

În realitate, cele două persoane erau reporteri de la „Sunday Times” şi au dat în vileag totul.

Severin se consideră victimă: “Ce s-a întâmplat până acum a fost o farsă judiciară, după o farsă jurnalistică. Mă simt vinovat că în România avem o asemenea justiție. Sunt călăi cei care execută fără să judece”, a declarat el, nemulțumit că instanța nu l-a lăsat să se apere, adică n-a acceptat cererea lui de a fi audiat Traian Băsescu.

Argumentul lui Severin este următorul: „Am avut o discuţie la nivel înalt cu preşedintele României. Traian Băsescu mi-a spus la momentul respectiv că „din informaţiile noastre eşti nevinovat” şi că e problemă de siguranţă naţională”.

Nu este singurul dosar de corupție al luiAdrian Severin: în 17 iulie 2015 a fost trimis în judecată într-un nou dosar, pentru complicitate la spălare de bani, în formă continuată, alături de asistenții săi europarlamentari Anne Rose Marie Jugănaru şi Florin-Leontin Abraham, acuzaţi de spălare de bani, în formă continuată.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.