ADTI salută inițiativa primarului general de a înființa un dispecerat taxi sub egida PMB

Întâlnirea primarului general Gabriela Firea cu reprezentanții transportatorilor de persoane
Întâlnirea primarului general Gabriela Firea cu reprezentanții transportatorilor de persoane

Asociația pentru Drepturile Taximetristilor Independenti din România (ADTI) salută inițiativa primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, de a înființa un dispeceratînființa un dispecerat comun pentru taximetrie, gestionat de Municipalitate.

Iată comunicatul remis redacției:

“Asociația pentru Drepturile Taximetristilor Independenti din România (ADTI) reprezentată prin Președinte, Viorel Radu, exprimându-ne la solicitarea colegilor noștri taximetristi, membri și nemembri ai organizației susnumite, salută demersurile inițiate de Primarul General al Capitalei, Doamna Gabriela Firea, de a înființa un dispecerat taxi sub egida PMB.

Pe fondul anchetelor desfășurate de Consiliul Concurenței, prin care mai mulți operatori dispeceri au fost sancționați pentru constituire și asociere într-un CARTEL având ca unic scop monopolizarea activității de transport în regim de taxi, considerăm binevenită inițiativa Primarului General Gabriela Firea.

Referitor la poziția pe care Primăria Capitalei, prin intermediul Primarului General Gabriela Firea cu privire la starea de fapt din taximetrie si la necesitatea îndreptării situației de netolerat în care se află aceasta, ținem să precizăm că este pentru prima oară în istoria postdecembristă a Romaniei când, din această înaltă funcție, se anunță public că lucrurile nu mai pot continua în acest fel – grupurile de interese care dirijează taximetria bucuresteană pun în pericol siguranța cetățeanului.

Asociatia pentru Drepturile Taximetristilor Independenti sustine integral punctul de vedere exprimat de Primarul general Gabriela Firea:

“Îmi doresc ca neîncrederea și incertitudinile care s-au perpetuat până acum în relația dintre autoritatea locală și operatorii serviciilor de taxi să fie istorie! De aceea, solicit direcțiilor de specialitate din cadrul Primăriei Capitalei ca, în cel mult 30 de zile, să analizeze propunerile venite din partea operatorilor și să armonizeze noile prevederi ale regulamentului cu legislația de specialitate actuală, astfel încât atât cetățenii care utilizează serviciile de taxi, cât și cei care prestează să fie mulțumiți. Numai conlucrând împreună, Primăria Municipiului Bucureşti şi instituțiile statului responsabile, putem rezolva situaţia critică, de netolerat în care s-a ajuns. Calitatea şi siguranţa transportului de taxi sunt grav afectate astăzi. Situaţia pe care Asociația pentru Drepturile Taximetristilor Independenti a semnalat-o este generatoare de evaziune fiscală de proporţii, corupţie, spălare de bani, abuzuri în detrimentul interesului public şi al societăţii…”.

Gabriela Firea a dispus actualizarea în regim de urgență a regulamentului privind organizarea și executarea serviciului public de transport local în regim de taxi de pe raza Municipiului București: ”Așa cum am stabilit la întâlnirile anterioare, este imperios necesar să venim cât mai rapid cu soluții concrete pentru ca transportul în regim de taxi să se desfășoare la cele mai înalte standarde de calitate și siguranță, în Capitală”. (…)

Atragem atentia opiniei publice și autoritatilor statului, Consiliului General al Municipiului Bucuresti si Primarului General al Capitalei, că urmează a fi martorii unei grave manipulari puse la cale de FEDERAȚIA – COTAR.

Cerem Primarului General să NU cedeze presiunilor COTAR și să sesizeze Parchetul General, DNA si ANAF cu privire la uriașa evaziune fiscală existentă în momentul de față în taximetrie, să intervină și să stopeze imediat traficul cu autorizatiile taxi (…), să stopeze si să elimine concurența neloială a UBER, Black Cab, WMS si restul.

În decursul ultimilor ani, asociaţia noastră a semnalat autoritatilor statului aceste fapte. Astfel, Asociația pentru Drepturile Taximetristilor Independenti (ADTI) mulțumește Primarului General Gabriela Firea pentru modul responsabil în care a înțeles să trateze aceste probleme, cât și pentru implicarea Domniei Sale în rezolvarea problemelor reale cu care se confrunta taximetria și, ca urmare, întreaga societate civilă a Capitalei.

Asociația pentru Drepturile Taximetriștilor Independenți (ADTI)

Presedinte Viorel Radu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.