Aeronava Tarom, dupa romani in Japonia, iar Romtelecom lasa gratis convorbirile

 

O aeronava Tarom, cu destinatia Bucuresti – Tokyo – Bucuresti, va repatria 30 de romani, majoritatea femei si copii, care vor ajunge in tara duminica seara, pe aeroportul Otopeni, la ora 21.50, a anuntat Ministerului roman de Externe. De asemenea, compania Romtelecom a decis ca abonatii rezidentiali si juridici sa poata efectua, timp de 30 de zile, apeluri fara costuri catre numere de fix sau mobil din Japonia.

 

In urma consilierii primite, direct sau prin intermediul comunicatelor MAE, multi cetateni romani au decis sa urmeze avertismentele ministerului din zilele anterioare si au parasit temporar, pe cont propriu, zonele de risc in care se aflau, folosind zboruri de linie spre alte directii. Autoritatile romane au mentinut o legatura permanenta, directa cu toate persoanele care au apelat la sprijinul ambasadei si s-au inscris nominal in Registrul unic de asistenta pentru repatriere.

Cetatenii romani sau familiile acestora pot contacta Ambasada Romaniei la numarul de telefon 81.334.79.03.11 si celula de criza din cadrul Departamentului Consular al MAE, la numarul de telefon 40.21.319.21.37 sau la adresa de e-mail: drco@mae.ro, precizeaza MAE.

Clientii rezidentiali si juridici ai Romtelecom pot efectua, pentru o perioada de 30 de zile, apeluri fara costuri catre numere de fix sau mobil din Japonia, operatorul luand aceasta decizie dupa seismul si valurile tsunami care au lovit arhipelagul. ‘Romtelecom spera ca, prin aceasta decizie, va contribui la eforturile de sustinere a celor afectati din Japonia, cat si a rudelor si prietenilor acestora din Romania’, se arata in comunicatul companiei. Romtelecom, cel mai mare operator local de telefonie fixa, este controlat de grupul elen OTE.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.