Aeroportul Arad, funcțional după 2 ani

Zborurile de la Aeroportul Internațional Arad au fost reluate marți, după lucrări de extindere și modernizare care au costat 2 milioane de euro și au durat 2 ani, timp în care nu au existat curse regulate de pasageri şi marfă.

Primul zbor a fost o cursă charter către Antalya, operată de un operator turistic care a închiriat o aeronavă Boeing 737 de la o companie aeriane din Turcia. Este vorba despre Christian Tour, care, potrivit contractului cu administrația aeroportului arădean, va opera în perioada 6 iunie – 19 septembrie (ultima plecare) curse în fiecare zi de marți, cu decolare de la 09:30 și 12:45, și aterizare la antalya la 11:45, respectiv 14:45.

Un alt operator turistic, Prestige Tour, va opera zborurile în fiecare zi de vineri de la orele 11.40 și 14.40, cu aterizare la Antalya la orele 13.50, respectiv 16.50.

Aceleaşi avioanele care aduc turiştii din Turcia voir prelua alte grupuri.

Conform contractelor semnate până în a doua parte a lunii septembrie, ambele zboruri săptămânale, marţea şi vinerea, vor fi până în a doiua jumătate a lunii septembrie.

Conducerile Aeroportului Internaţional Arad şi Consiliului Judeţean Arad, care administrează baza aeriană, au început discuţiile cu mai multe companii pentru a duce şi curse regulate de pasageri, în cursul acestei toamne sau cel târziu în prima parte a anului viitor.

Aeroportul arădean poate opera un trafic de 200.000 de pasageri pe an.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.