Aeroportul Stefan cel Mare din Suceava, recertificat ca international

 

Aeroportul “Stefan cel Mare” Suceava, aflat in subordinea Consiliului Judetean Suceava, a obtinut din nou certificarea de aeroport deschis traficului international. Ordinul privind aprobarea certificarii a fost semnat de ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, si a avut la baza raportul favorabil intocmit de comisia de evaluare, efectuat la sfarsitul anului trecut.

“In urma analizei efectuate, comisia de evaluare numita prin ordinul ministrului Boagiu a constatat ca Aeroportului ‘Stefan cel Mare’ Suceava indeplineste conditiile de certificare ca aeroport deschis traficului international si a propus demararea procedurilor legale de certificare, conform raportului intocmit\’\’, se arata intr-un comunicat al MTI.

Din comisie au facut parte reprezentanti ai MTI, ai Ministerului Administratiei si Internelor, ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, ai Ministerului Finantelor Publice si ai Ministerului Sanatatii, iar criteriile urmarite au avut in vedere fluxurile de sosiri si plecari interne si internationale, de facilitatile de sanatate publica, asistenta medicala, control veterinar si fitosanitar si de facilitatile pentru controlul trecerii frontierei de stat si controlul vamal. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.