Aeroporturile din Bucureşti, încasări cu 20% mai mari

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a avut în primele nouă luni ale  anului încasări cu 20% mai mari decât în aceeaşi perioadă din 2016.

Astfel, compania a avut încasări de 808,62 milioane lei, rezultat datorat în primul rând veniturilor obţinute din exploatarea creşterii traficului aerian de pasageri.

Profitul brut al companiei a fost de 320 de milioane de lei, cu 34% mai mare decât cel obţinut în primele nouă luni ale anului trecut.

Bogdan Mîndrescu, şeful companiei, precizează că performanță a fost generată de gestionarea eficientă a bugetului.

El dă ca exemplu “decizia conducerii companiei de rambursare anticipată a sumei de 31,72 milioane de euro din creditul de investiţii contractat în anul 2011 pe o perioadă de 10 ani, fără a se plăti dobânzi şi comisioane de rambursare anticipate. Această măsură a determinat o economie de 1,51 milioane euro la bugetul companiei, sumă care va fi redirecţionată către realizarea unor obiective de investiţii prioritare pentru CNAB”.

Compania Naţională Aeroportui Bucureşti a fost înfiinţată în 2010 şi asigură coordonarea operaţională şi managementul celor două aeroporturi ale Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.