Aeroporturile Suceava și Iași, modernizate cu fonduri europene

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii continuă modernizarea aeroporturilor din fonduri europene. Ministrul Sorin Grindeanu a semnat contracte de finanțare pentru Aeroportul Internațional Iași, precum și pentru Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” din Suceava.

În 22 noiembrie, Sorin Grindeanu a semnat pentru Aeroportul din Iași două contracte de finanțare în valoare de 19,7 milioane lei: primul, de aproximativ 9,7 milioane de lei, vizează achiziții de utilaje și echipamente necesare creșterii gradului de siguranță pe aeroport, iar cel de al doilea, de 10 milioane de lei, este pentru echipamente video care să asigure protecția perimetrală a aeroportului. Ambele proiectele trebuie să fie finalizate până la 31 decembrie 2023.

În 23 noiembrie, ministrul Transporturilor a semnat pentru Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” din Suceava un contract de finanțare în valoare de 65 de milioane de lei. Banii vor fi folosiți pentru realizarea drumului și gardului perimetral al aerogării, dar și pentru achiziționarea unor sisteme de siguranță și securitate, echipamente pentru controlul de securitate al pasagerilor și bagajelor, echipamente pentru întreținerea și deszăpezirea suprafețelor de mișcare. Întregul proiect trebuie finalizat până în octombrie 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.